Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠTO RUČATI U LJETNOM ZAGREBU Korčulina salata od hobotnice s bijelim grahom jedno je od najuspjelijih srpanjskih jela u centru Zagreba

Riblji bistro Korčula u Teslinoj trenutno priprema dvije verzije salate od hobotnice. Jedna je konvencionalna, s krumpirom i rajčicama. Ta je salata neizbježno pomalo dosadna. Druga verzija jedno je od najužitnijih i najpametnijih ljetnih jela u centru Zagreba.

U drugoj je salati hobotnica pomiješana sa zdrobljenim bijelim grahom, što je samo po sebi odlično jer se hobotnica i grah slažu u svim varijantama, od zimske maneštre s mrkačima i tamnim ili šarenim grahom, do ove lagane ali okusom intenzivne srpanjske kombinacije. Sjajna mješavina hobotnice i graha dobila je višu notu fino ukiseljenom ljutikom i dodatnu kremoznost ribanim paškim sirom. Korčulina salata od hobotnice i graha gotovo je perfektna; mi bismo joj dodali još četiri pet listića bosiljka, podjednako zbog boje (ljetna jela možda ne bi trebala biti monokromatska ) i zbog aromatike: malošto na Mediteranu miriše na ljeto kao slatki bosiljak. Hobotnica je za razliku od lignji posve nemasna: sadrži jedva dva grama masnoće na 100 grama mesa, što je čini još podesnijom za ekstremno visoke temperature.

Uz odličnu Korčulinu hobotnicu s grahom, koja košta 13,5 eura pa je 4,5 eura jeftinija od pomalo  zamorne hobotnice s krumpirom, pili smo svježu i blago aromatičnu Škegrinu žilavku Krš.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.