Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DILERI, ŠVERCERI, MAFIJAŠI, PLJAČKAŠI BANAKA Iskaz suvlasnika Ritza Marija Gavrića, koji je priznao da je dilao kokain, upotpunjuje sliku o dijelu zagrebačkog ugostiteljstva

Mario Gavrić, suvlasnik zagrebačkog noćnog kluba Ritz u kojem je lani ubijen zloglasni nasilnik Tomislav Sabljo, ovih se dana dogovorio sa tužiteljima. Gospodin Gavrić priznao je da je u bezazlenoj Činkici  na Jarunu preuzeo kilogram kokaina koji je platio 36 tisuća eura, da bi ga dalje preprodavao. Suvlasnik Ritza dogovorio se s Državnim odvjetništvom oko kazne.

Gavrić i tužitelji našli su se na trinaest mjeseci zatvora. Sedam uvjetno, a šest bezuvjetno, što zapravo znači da će suvlasnik Ritza u zatvoru odležati četiri i pol mjeseca jer je mjesec i pol već proveo u pritvoru nakon uhićenja. Zašto je ova vijest važna i za ugostiteljstvo?

Zato što, nažalost, potvrđuje da je kriminal veoma prisutan u dijelu zagrebačkog ugostiteljstva. Prije šest ili sedam godina imali smo registriranog talijanskog velemafijaša koji je, valjda zbog lakšeg pranja novca, vodio jednu groznu tratoriju u Preradovićevoj ulici. Otprilike istodobno svjedočili smo serijskim podmetanjima požara u noćnim klubovima i restoranima na Jarunu.

Zatim je suprug vlasnice hotela preko puta Autobusnog kolodvora uhićen s ogromnom količinom kokaina, pa je osuđen na dugogodišnju robiju. Fast forward u 2024: prije manje od mjesec dana otkrilo se da je vozač Ferrarija eurozastupnika Stipe Bartulice bio vlasnik franšize Magazinske kleti; taj je gospodin pravomoćno osuđen zbog pokušaja ubojstva.

Među legalnim i legitimnim  a pravomoćno osuđenim vlasnicima zagrebačkih klubova, restorana i kafića imamo još i pljačkaše banaka, kao i šefove većih kriminalnih organizacija. Apsolutno je fantastično što i ozbiljni mediji objavljuju pozitivne recenzije njihovih lokala. Da se razumijemo, kriminalci nipošto ne dominiraju zagrebačkim ugostiteljstvom. Ali su nažalost prisutni i vidljivi. Posao je policije i tužiteljstva da ih bude što manje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.