Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

ZA ONE KOJI OSTAJU Osam lijepih zagrebačkih terasa na kojima se može dobro ili barem pristojno jesti

apetit-bistro

Očekuje nas vrući vikend s dugim kolonama prema moru. Za one koji ostaju u Zagrebu sastavili smo listu ljepših zagrebačkih terasa, na kojima se dobro ili barem pristojno jede a nisu smještene na cesti kao sve terase u Teslinoj i Tkalčićevoj. Lista je, nažalost, prilično kratka jer neke od najspektakularnijih zagrebačkih terasa, poput Šestinskog  lagvića, ne zadovoljavaju osnovne gastronomske standarde.

1. Zinfandel’s, Terasa Oleander, Esplanade

oleander-esplanade

Terasa Oleander uvjerljivo je najelegantnija restoranska terasa u Zagrebu. Visoka hotelska kuhinja chefice Ane Grgić podjednako je elegantna kao ambijent u kojem se ruča ili večera. Na Esplanadinoj terasi, međutim, ne morate formalno jesti; možete uživati u vinima, koktelima Vjenceslava Madića Kishonija i zabavnim barskim snackovima.

2. Dubravkin put, Tuškanac

dubravkin-put-terasa

Dubravkin put chefa Tibora Valinčića ima najelegantniju terasu u zelenim dijelovima Zagreba. Meni za ručak sadrži fina sezonska bistronomska jela. Vinska lista jedna je od najboljih iu Zagrebu. Dubravkin put zapravo je prvi bistro u Hrvatskoj koji je dobio Michelinovu zvjezdicu.

3. Maredo, Florijana Andrašeca

maredo-terasa-3

Maredo je vrhunski steakhouse s nizom vegetarijanskih jela, od kojih najviše volimo padron peppers. Maredova velika terasa smještena je u najdubljem hladu, s dobrim protokom zraka i s veoma dugačkim, atraktivnim šankom.

4. Baltazar, Nova Ves

baltazar1

Baltazarov unutarnji vrt stvara dojam da niste na korak od centra grada nego negdje na ladanju. Kuhanje je tradicionalno i tehnički korektno: današnja verzija Baltazara priprema dugogodišnje klasike poput janjeće i goveđe pljeskavice, steakove, kao i vrhunsku bijelu ribu i škampe.

5. Balon, Prisavlje

balon-terasa1

Balon je pod vodstvom chefa Stipana Iličića postao ozbiljan gastronomski bistro, koji poslužuje jedan od najboljih bečkih u Zagrebu, izvrsnu trganu janjetinu, ali i puno svježe ribe. Terasa je velika i zelena, a navečer povremeno nastupaju jazz sastavi.

6. Apetit by Marin Rendić, Jurjevska

apetit-bistro

Apetit ima jednu od najljepših terasa u gradu. Načelno bistronomski meni ojačan je s nekoliko luksuznih sastojaka poput wagyua, kavijara i iberica. Veteran hrvatske restoranske industrije, chef Rendić svakako zna kuhati kad želi ozbiljno kuhati.

7. Okrugljak, Mlinovi

r-okrugljak

Okrugljak, naravno, ima najhladniju i najugodniju terasu u gradu. Prava je šteta barem jednom ljeti ne sjediti za stolovima kraj potoka. Okrugljaku već dulje vrijeme treba temeljita gastronomska obnova, ali s jelima poput bifteka ne možete pogriješiti.

8. Oxbo, Vukovarska

Steakhouse iza Green Golda, u hotelu Doubletree Hilton, nalazi se u ambijentu koji nije podesan za terase ali zahvaljujući bujnom zelenilu nekoliko vanjskih Oxbovih stolova pretvorilo se u jedinu privlačnu terasu u cijelom bloku između Radničke i Vukovarske. Steakovi su vrlo dobri, a šampanjac se toči već za desetak eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.