Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veuve Clicquot 4. srpnja u Esplanadi priređuje gala večeru Solaire Tables koju kuhaju chefice iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunjske i Bugarske

Veuve Clicquot jedna je od najvažnijih šampanjskih kuća u povijesti najznačajnijeg pjenušavog vina na svijetu. Barbe Nicole Clicquot Ponsardin postala je udovica u srednjim dvadesetim godinama, i morala je preuzeti ključnu ulogu u dotad posve muškom svijetu proizvodnje i prodaje vina u Champagni.

Šampanjerija Veuve Clicquot uvela je niz esencijalnih tehnoloških inovacija, na kojima počiva današnja moderna industrija šampanjca. Veuve Clicquot, koji već godinama pripada korporaciji LVMH, danas prodaje gotovo 19 milijuna boca šampanjaca godišnje ali ne kompromitira kvalitetu. Dapače, osnovni Veuve Clicquot, koji se tradicionalno zove Yellow Label (premda je etiketa narančasta) lani je dobio 94 boda u Wine Spectatoru, što je dosta nevjerojatno za šampanjac koji se proizvodi u tako velikim serijama.

Veuve Clicquot iduće srijede 4. srpnja priređuje spektakularnu regionalnu ljetnu večeru u zagrebačkoj Esplanadi, koju u čast Grande Dame Clicquot pripremaju isključivo chefice, iz Srednje Europe i s Balkana. Večeru pod egidom Solaire Tables kuhaju Esplanadina Ana Grgić, Sabina Repovž iz Zagrepčanima omiljene Gostilne Repovž, Ksenija Mahorčič iz Gostilne Mahorčič, Edita Kovacs iz mađarskog restorana Casa Christa, Svedu Dimitrova iz bugarske Ahore i Renatu Luccanu iz rumunjskog restorana Raionul de Peste. Uz ovaj ljetni gastronomski vatromet pit će se, naravno, vrhunski šampanjci iz portfolija Veuve Clicquota. Broj ulaznica za Solaire Tables vrlo je ograničen.

Ulaznice se mogu kupiti na adresi meetings.events@esplanade.hr.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.