Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LUDA SURADNJA Chef Dabiz Muñoz napravio je tri burgera za Burger King, stižu 29. srpnja

Dabiz Muñoz, chef madridskog restorana DiverXO (tri Michelinove zvjezdice), jedan od najslavnijih chefova na svijetu ali i pripadnih autentične svjetske kuharske elite, nije puno razmišljao kad je francuski Burger King zamolio da kreira njihov ekskluzivni meni za burgere.

“Bilo mi je zabavno smišljati ove recepte za burgere. Nećemo se lagati, malo su ludi, ali meni je baš to dobro. Kreativna sloboda je u DNK Burger Kinga. Rezultat naše suradnje su  nevjerojatni burgeri  s dosad neviđenim kombinacijama,” izjavio je Muñoz.

Njegov Mac & Cheese burger sastoji se od 150 grama francuske govedine, jalapeno cheddar umaka, cheddar sira, hrskavog diska od zapečene tjestenine sa sirom, dimljene slanine, svježe rajčice, rikule, s paprom i jalapeno umakom u mekom kukuruznom briošu s komadićima kukuruza.  Poulet je  vrlo hrskavo pohani pileći file s Muñozovim specijalnim umakom, dimljenom slaninom, chutneyem od sušenih rajčica i paprike, s kiselim krastavcima, cheddarom i gurmanskim lisnatim kruhom. Treći burger, Master du Chef Original je isti kao pileći burger, samo umjesto piletine sadrži francusku govedinu. Muñozovi  burgeri u Burger King lokale u Francuskoj stižu 29. srpnja. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.