Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U četvrtak se u Opatiji otvara luksuzni Hiltonov hotel Keight Curio Collection

Opatija je grad s puno osrednjih i tek jednim zaista vrhunskim većim hotelom, Navisom blizu Preluka. Navis ovih dana dobiva društvo. U četvrtak 20. lipnja u Opatiji se, naime otvara Keight, prvi hrvatski hotel iz visoke Hiltonove linije Curio Collection.

Curio Collection utemeljen je prije deset godina. Trenutno okuplja više od sto hotela širom svijeta i postiže prilično dobre cijene. Jutros je, recimo, soba u jednom od pariških Curio Collection hotela koštala 545 eura, što je redovita cijena za bolji karakterni hotel u glavnom gradu Francuske. Curio Collection nije uniformirani brend: on je zamišljen kao grupa samostalnih hotela, kojima je zajednička određena razina luksuza uz posebno pažljiv, individualizirani odnos prema gostu.

Opatijski Keight Curio Collection arhitektonski je oblikovao poznati studio 3LHD. Keightov dizajn inspiriran je plovidbom, morem i putovanjima. Keight Hotel Opatija Curio Collection by Hilton, kako se hotel zove punim imenom, ima dva apartmana i 52 sobe s pet zvjezdica. Hotelski restoran Pierrot zamišljen je kao gastronomski bistro, s puno lokalnih i sezonskih sastojaka. Jesti se može i u Rooftop baru gdje se, naravno, servira mnogo koktela i drugih pića. Na krovu je uređeno sunčalište, s otvorenim bazenom koje gleda na Kvarner.

Zatvoreni bazen dug 25 metara nalazi se u sklopu spa centra. Keight Curio Collection smješten je u samom središtu Opatije. Katarina Line, vodeća hrvatska tvrtka za krstarenja, investitor je u Keight Hotel Opatija Curio Collection (investicija je vrijedna više od 20 milijuna eura), a hotelom upravlja kompanija Zagreb City Hotels koja uspješno vodi tri zagrebačka Hiltona: Canopy, DoubleTree i Hilton Garden Inn

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.