Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na 7. porečkom Tunaliciousu u rujnu, 50 posada natjecat će se u lovu na trofejne tune koje će se pripremati u Spinnakeru i na kućicama

Porečki Tunalicious jedan je od najatraktivnijih hrvatskih street food festivala. Od vaganja trofejnih tuna na rivi do gostovanja poznatih chefova u restoranu Spinnaker i koncerata u velikom šatoru, Tunalicious iz godine u godinu nadopunjava program i privlači sve više gostiju.

Novo, sedmo izdanje Tunaliciousa ove će se jeseni održati od 9. do 15. rujna, s posebnom atrakcijom, sportskim natjecanjem u lovu na veliku ribu TunIstra. Tunalicious će  se odvijati u čak četiri cjeline: Tuna Restaurant Week, Spinnaker Gourmet Stage, Tunalicious Street Food Festival i TunIstra. Poreč je poznat po tuni, a Tunalicious se tradicionalno odvija u periodu kad se u istarskom akvatoriju kreću kapitalni primjerci tuna.

„Tunalicious Festival je od svog prvog izdanja 2015. godine postao prepoznatljiv događaj koji okuplja lokalnu i međunarodnu publiku, a Poreč pozicionira kao grad u kojem se lovi i jede najkvalitetnija tuna, ne samo na Jadranu nego i u ovom dijelu Sredozemlja. Događanjima poput ovoga aktivno radimo na podizanju kvalitete turističke ponude i destinacije, omogućavamo produljenje turističke sezone i kreiramo uvjete za cjelogodišnji turizam. Posjetitelji će moći uživati u bogatom zabavnom programu te svjedočiti bogatstvu i kvaliteti naše tune, glavne zvijezde ovog festivala. Sretni smo jer ove godine Tunalicious stiže u originalnom izdanju, kakav je bio prije pandemije, zajedno s TunIstra big game natjecanjem”, komentirala je u ime organizatora Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamaru.

Na TunIstru od 11. do 14. rujna u Poreč stižu natjecateljski brodovi koji će se natjecati u lovu na velike plavoperajne tune. Za natjecanje je odobrena kvota za izlov plavoperajne tune od ukupno minimalno 830 kilograma tako da će se najveće ulovljene tune svakodnevno vagati i bodovati na porečkoj rivi, što će biti središnji spektakl Tunaliciousa. Ostali primjerci tuna i drugih riba bit će pušteni natrag u more prema pravilu  catch & release. Na posljednjoj TunIstri održanoj 2019. godine, ulovljena je rekordna tuna težine 198,75 kilograma i duljine 213 centimetara.

Tunalicious Festival počet će u ponedjeljak, 9. rujna Tuna Restaurant Weekom koji će trajati do nedjelje. U sklopu Tuna Restaurant Weeka restorani u poreštini imat će posebne jelovnike s tunom po promotivnim cijenama. Ime chefa koji će gostovati na Spinnaker Gourmet Stage, 12. rujna tek će biti najavljeno, dok će za Tunalicious Street Food Festival će se od 12. do 14. rujna na porečkoj rivi otvoriti kućice i food truckovi s uličnim jelima od tune, uz stalni glazbeni program. Više detalja o festivalu možete pronaći na web stranici www.tunaliciousporec.com

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.