Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ponedjeljak je u Westminsteru održan masterclass hrvatskih vina koji su vodili Christopher Burr MW, sommelier Daniel Čečavac i vinar Saša Štula

Prošlog ponedjeljka 3. Lipnja u srcu Londona u Westministeru održan je masterclass pod nazivom The Fine Wines of Croatia kojeg su vodili Christopher Burr MW, Daniel Čečavac DipWSET i vinar Saša Štula. 

Christopher Burr MW jedan je od najcjenjenih vinskih stručnjaka u svijetu s više od 45 godina karijere u kojoj je između ostalog bio i direktor renomirane aukcijske kuće Christies dok je 1970-ih živio u Bordeauxu radeći za legendarnog Alexisa Lichinea. Masterclass je bio fokusiran na povijest i aktualno stanje hrvatskog vinarstva kao i pobliže upoznavanje s hrvatskim vinskim regijama, autohtonim sortama i stilovima kroz 14 odabranih vina.

Više od sedamdeset gostiju s velikom je pozornošću pratilo program u prekrasnom prostoru One Great George Streeta. Tako su se među cijenjenom publikom našli članovi elitnog vinskog kluba 67 Pall Mall, te još tri Master of Wine člana, među njima i Tim Triptree MW, direktor Christiesa za vina i destilate i senior sudac na Decanter World Wine Awards. 

Sadašnji kancelar The Wine Guild of the United Kingdom, Lord John Archibald Sinclair, 3rd Viscount Thurso i njegovi članovi bili su oduševljeni odazivom gostiju, a posebno je pohvalio kvalitetu vina. Nazočni članovi Veleposlanstva RH u Londonu također su ovaj događaj ocijenili vrijednom promocijom. 

Organizatori ovog događaja bili su The Wine Guild of the United Kingdom, British Croatian Business Club i Hrvatska turistička zajednica.

Na masterclassu su se među ostalima točili: Royal Hill Estate, Extra Brut Methode Traditionelle 2020, Debit Ante Sladića iz 2023, Rossi Malvazija 2023, Krauthakerova Graševina Mitrovac iz, 202, Korta Katarina Pošip iz 2022, Frankovka Martin Albus PP Orahovice iz 2020, Kiridžijin Dingač 2020, Stinin Plavac Mali Stipančić iz 2019 i Traminac Principovac Iločkih podruma iz 2021. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.