Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinski grad 14. lipnja dolazi na zagrebački Tuđmanac, s najvećim izborom vina dosad i live prijenosima nogometnih utakmica

Vinartova open air manifestacija Vinski grad s godinama je pokazala da je izvrstan format za širenje vinske publike. Kućice na trgovima i u parkovima na kojima posjetitelj opušteno mogu kušati vina po prijateljskim cijenama, u festivalskoj atmosferi. Vinski grad postavlja u nizu gradova, a ovoga ljeta u Zagreb stiže 14. lipnja. Dva tjedna, sve do 29. lipnja, na Trgu dr. Franje Tuđmana svoja će vina točiti najveći broj vinara dosad. 

Posjetitelji će moći kušati vina vinarija i distributera Astoria, Benvenuti, Iločkih podruma, Marčeta, Kotolenko, Petrač, Roxanich, Saints Hills, Vinarije Orahovica, Philipecz, Vinogradništva Sedlak, Bikicki, Kabaj, Guerilla, Radgonske gorice, Vislander, Skaramuča, Vinea Gold, Markota, Dobra berba, Vinarija Kutjevo, Kopjar, Stina, Galić, Simčić, Cattunar, Kostanjevec, Freixenet, Enosophia, Kast, Belje, Vina Matić, Lillet, Štampar, Podrum Mladina, Fakin, Vina Delmati.

Hranu osiguravaju Jellyfish in Space, Međimursko pile, Poli i President kuća sira, koktele Roto dinamic a piva Erdinger.  S obzirom da se u vrijeme Vinskog grada igra Eurposko nogometno prvenstvo, na Tuđmancu će se prenositi i utakmice, posebnoj navijačkoj zoni.

Oni koje umjetnost zanima više od sporta na raspolaganju će imati zanimljive wine&art radionice. Umjetničke radionice s kušanjem vina golemi su hit u svijetu, koji polako dolazi i u Hrvatsku. Prošlog smo ljeta jedan takav atelje vidjeli u centru Pule. U Vinskom gradu, polaznici će moći učiti izrađivati mirisne svijeće, keramiku, oslikavati vinske čaše ili slikati, cijelo vrijeme uživajući u vinu. Za djecu nema vina ali imaju zabavu u dječjem kutku, dok će za galzbu brinuti Jukebox.hr, DJ Kanca, Dj Bocca Sofistifunk i gost iznenađenja. Ljeti kad više nema velikih vinskih smotri, Vinski grad odlično popunjava tu značajnu vinsku prazninu. 

Vinski grad 2024.

Trg dr Franje Tuđmana, Zagreb

14.-29. lipnja 2024.

radnim danom 17:30 do 00:00

vikendom 17:30 do 01:00

Sve detalje možete doznati na na Vinartovom Instagramu Instagramu

Facebooku

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.