Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

DORUČAK U KREVETU 14 najboljih hotela Istre i Kvarnera, uoči početka pune sezone

Ovog su produženog vikenda počele masovne migracije prema moru, o čemu nažalost svjedoče i ogromni zastoji na autocestama. Vrijeme je stoga za listu najboljih hotela na Jadranu, koju smo podijelili u dva segmenta: danas objavljujemo listu najboljih hotela u Istri i na Kvarneru, a idući četvrtak listu najboljih hotela u Dalmaciji. Istarsko kvarnerska lista u lipnju ili početkom srpnja mogla bi se dopuniti opatijskim Hiltonom, koji još nije otvoren ali je zamišljen veoma ambiciozno. Poredak na listi je geografski, od zapadne Istre pa do Lošinja.

1. Kempinski, Savudrija

Kempinski je konvencionalni veliki luksuzni hotel, u kojem se zadnjih nekoliko godina usluga baš dramatično poboljšala. Među dobre strane Kempinskog spada, svakako, teren za golf. Okruženje je, međutim, toliko betonizirano da ne može biti osobito privlačno.

2. San Canzian, Buje

San Canzian je staro istarsko seoce pretvoreno u luksuzni hotel, s odlično uređenim sobama i apartmanima, jednim od najljepših bazena u Hrvatskoj, vrlo dobrim restoranom Luciano i fantastičnim pogledima na zelenu Istru.

3. San Rocco, Brtonigla

san-rocco-terasa

Ovaj obiteljski gastrohotel punih se dvadeset godina čvrsto drži u samom vrhu hrvatske hotelske i restoranske scene. Veliki bazen s pogledom na maslinike prilično je spektakularan, hortikultura mirisna i lijepa, a ambijent idiličan, baš ladanjski i usred najvećih turističkih gužvi. Vlasnici, obitelj Fernetich, trebali bi predavati hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

4. Marea, Poreč

marea-g

Marea je veći hotel s pet zvjezdica, s udobno uređenim sobama od kojih neke imaju svoje samostalne male bazene. Marea, naravno, ima i hotelske bazene i plažu. Marea je jedini veliki hotel s pet zvjezdica u Poreču.

5. Miramare, Sv. Nikola, Poreč

Miramare je uvjerljivo najbolji hotel u Poreču. Miramare nažalost ima relativno malosoba, ali sobe su komforno i lijepo uređene, a neke imaju fantastičan pogled na otvoreno more. U sklopu hotela radi Miramare by Fratelli Cerea, jedan od najboljih istarskih restorana, iza kojeg stoji čuvena talijanska chefovska obitelj Cerea.

6. Meneghetti, Bale

meneghetti

Meneghetti je luksuzno imanje u relativnoj divljini, s bajkovitom hortikulturom i raskošnim apartmanima. Meneghetti ima i lijepu plažu Boho Beach Club, udaljenu nekoliko kilometara od hotela. Meneghetti je renomirani proizvođač vina i maslinovih ulja.

7. Grand Park, Rovinj

hotel-park-bazen

Grand Park je nesumnjivo najbolji i najraskošniji veliki hotel na Jadranu. Sve su sobe podigrano luksuzne a pojedini apartmani s većim, samostalnim bazenima ulaze u sam svjetski vrh visokog hotelijerstva. Grand Park ima izuzetno profesionalan servis, briljantan restoran Cap Aureo i dugu shopping arkadu koja je zadnjih godina ponešto napredovala. Pogled s barske terase možda je najljepši u Rovinju.

8. Adriatic, Rovinj

adriatic-terasa

Naš omiljeni hotel u samom centru Rovinja ove godine nema terasu, rovinjsku dugogodišnju dnevnu sobu, zbog infrastrukturnih radova na glavnom rovinjskom trgu. Adriatic, smješten u staroj zaštićenoj palači, može se pohvaliti doista lijepim i vrlo komfornim sobama.

9. The Melegran, Rovinj

melegran-soba-bijela (1)

The Melegran je zapravo skup soba i apartmana u romantičnom starom dijelu Rovinja: Melegranov glavni argument jest baš atmosfera Rovinja kakav je nekad bio, no pojedini apartmani, osobito jedan dvoetažni s efektnim pogledima na grad i more, približavaju se granici luksuza.

10. Grand Hotel Brioni, Pula

brioni-terasa-2

Brioni su jedini bolji hotel u Puli. Brioni su smješteni u gotovo idiličnom morskom ambijentu Verudele, s puno zelenila. Sobe su prilično udobne i zadovoljavaju kriterije pet zvjezdica. Steakhouse Sophia više je nego dobar, no hotelsko osoblje lani se ponašalo kao da smo u hotelu s tri i pol zvjezdice. Na Brionima treba još dosta raditi.

11. Ikador, Ika

ikador-riva-gliser1

Ikador spada među nekoliko najluksuznijih hotela u Hrvatskoj. Sobe su velike i raskošno uređene, restoranska terasa jedna od najljepših na Opatijskoj rivijeri, osoblje je ultraprofesionalno a posebnu atrakciju predstavlja drveni gliser Riva kojim gosti mogli oploviti opatijski akvatorij ili otići na kupanje do susjednih otoka.

12. Navis, Opatija

navis-pristaniste1

Navis je zasad jedini opatijski hotel s pravih pet zvjezdica. Navis ima zabavno i originalno uređene sobe, privezište za jahte, terasu s fenomenalnim pogledima na Kvarner, odličan restoran kojeg vodi chef Tino Sinožić, a ove se godine pojačao i atraktivnim kongresnim prostorima.

13. Alhambra, Mali Lošinj

alhambra

Alhambra je ozbiljno raskošan manji hotel smješten u prekrasnoj uvali Čikat. Restoranska terasa puna egzotične hortikulture u kojoj dominira veliko stablo papra, reprezentativni je prostor Michelinova restorana Alfred Keller. 

14. Bellevue, Mali Lošinj

losinj-bellevue

Bellevue, prvi Alhambrin susjed, veliki je resort na plaži s nekoliko bazena, ogromnom spa zonom, privatnom plažom i izvrsnim japanskim restoranom Matsunoki. Atmosfera u Bellevueu uvijek je bila življa, prirodnija i i opuštenija nego u Alhambri.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.