Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Metro ima uvjerljivo najveće plaće među svim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, Konzum je lošiji čak i od Tommyja, Boso uvjerljivo najgori

metro

Ovih su dana objavljeni službeni podaci o plaćama u trgovačkim lancima u Hrvatskoj u 2023. godini. Uvjerljivo najviše plaće primaju zaposleni u Metrou. Prosječna plaća u Metrou lani je iznosila respektabilnih 1940 eura. Hrvatski Metro posluje na deset lokacija sa 870 djelatnika.

Drugi je DM s prosječnom plaćim od još uvijek dobrih 1570 eura. Slijedi Lidl s 1500 eura, pa Kaufland s 1390 eura. Konzum, najveći hrvatski trgovački lanac, na donjem je dijelu liste plaća u trgovini: prosječna lanjska plaća u Konzumu iznosila je loših 870 eura, što je tridesetak eura manje nego u Tommyju. Na začelju je, očekivano, vinkovački Boso s ubožničkih 570 eura.

Plaće u Metrou, DM-u i Lidlu pokazuju da radno mjesto u velikim trgovačkim lancima može biti dostojanstveno plaćeno. Niske plaće u Konzumu još su jedan dokaz, uz loše stanje brojnih Konzumovih supermarketa, da je najveća nacionalna trgovačka kuća u ozbiljnim problemima. A sramotne plaće u lancu Boso odgovaraju reputaciji te duboko problematične tvrtke.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.