Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LIGA ŠAMPIONA Ulja Nai 3.3 osvojila su tri zlata na EVO IOOC-u u Italiji, donosimo sve medalje

EVO IOOC Italy EVO International Olive Oil Contest® utemeljen je 2016. godine radi afirmacije elitne kvalitete ekstradjevičanskih maslinovih ulja. Ocjenjivanje je podijeljeno u dvije sekcije: čista ekstradjevičanska ulja i aromatizirana. Međunarodno ocjenjivanje oddržava se u Italiji u organizaciji Udruženja  EVO IOOC uime EVO IOOC Italy EVO International Olive Oil Contesta®.

Iskusni proizvođači vrhunskih maslinovih ulja posebno ističu visoke plasmane na ovom ocjenjivanju. Svako ulje koje se prijavljuje na ocjenjivanje mora pratiti kemijska analiza akreditiranog laboratorija, koja pokazuje parametre poput slobodnih masnih kiselina, peroksida, apsorpcijskih osobina i slično. Uz laboratorijsku analizu mora ići i panel test koji ulja svrstava u kategorije intenziteta i dokazuje da nemaju defekata, a u slučaju organske proizvodnje ili zaštićenih oznaka porijekla kandidati moraju priložiti  i službenu dokumentaciju o tome. Sve potvrde moraju biti izdane najranije 180 dana prije slanja uzoraka. Najvažnije je to što sva ulja koja se prijavljuju i startu moraju odgovarati strogim parametrima vrhunskih ekstradjevičanskih ulja koje propisuju Asocijacija i europska regulativa.

Ocjenjivački žiri imenuje organizator, i u njemu sjede najveći stručnjaci za maslinova ulja. Na zadnjem ocjenjivanju  EVO IOOC Italy EVO International Olive Oil Contest® za 2024. ulja Ville Nai 3.3 nastavila su ovogodišnji niz prestižnih nagrada. Sva tri njihova ulja, Drobnica, Coratina i blend, osvojili su zlatne medalje a dva su ušla u izbor za najbolje ulje iz Hrvatske, koji će se održati u srpnju. Zlata su istoj konkurenciji osvojili i Blend i Šoltanka Zlatne Šoltanke, Rosignola i Istriana E pluribus unum, Buža Sv. Martin Ulja Komarija i Oliverijeva Coratina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.