Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ECO WINE FEST Udruga Bregovita Hrvatska i lokalne vlasti u Bedenici kraj Zeline 7. i 8. lipnja organiziraju festival ekoloških vina

U prigorskom mjestu Bedenica blizu Svetog Ivana Zeline početkom lipnja održava se Eco Wine Fest, posvećen kulturi ispijanja prirodnih vina. Na Eco Wine Festu sudjelovat će više od dvadeset izlagača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Srbije.

Dražen Bedeković iz Vina Bedekovich idejni je začetnik prigorskog festivala ekoloških vina. Gospodin Bedekovich nada se da bi Zagrebačka županija do 2030. godine u velikom dijelu mogla prijeći na ekološku poljoprivrednu proizvodnju. Eco Wine Fest održat se u Kulturnom centru Bedenica. Tijekom popodneva posjetitelji će moći obilaziti štandove s izloženim vinima, dok su obje večeri posvećene rock koncertima. Prve će večeri svirati Vatra, a druge Soulfingers.

Dražen Bedeković

Na Eco Wine Festu moći će se probati, među ostalim, vina Ivana Enjingija, Tomislava Bolfana, Roberta Kopjara, istarske obitelji Pilato, vinarije Rizman iz Komarne i austrijske vinarije Schloss Ortenberg. Svaki ekološki vinski festival dobrodošao je događaj. Potpuno je izvjesno da je prirodno (organsko) vinogradarstvo imperativ budućnosti. Dobro je da se prirodno vinogradarstvo propagira i u manjim hrvatskim vinogradarskim zonama koje se tek trebaju afirmirati na državnom tržištu, kao što je to Zelinsko vinogorje koje zasad ima samo jednu vinariju sa širom nacionalnom reputacijom. Radi se, naravno, o šampionskoj kući Puhelek-Purek.

Dobro je, također, što je prvi Eco Wine Fest okupio vinarije iz više hrvatskih regija izvan Bregovite Hrvatske, uključujući zaista važna imena poput Enjingija, Pilata i Rizmana. Utoliko lipanjski Eco Wine Fest u Bedenici svakako treba pozdraviti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.