Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Konoba Malo selo u Kaldaniji priprema odličnu fritaju sa svježim lisičarkama za samo 7 eura

U Malo Selo uvijek se rado vraćamo jer je riječ o restoranu koji postaje sinonim za istarske konobe. Ovdje je potrebno naglasiti da Malo Selo nije rubni slučaj istarskih konoba. Poneke su konobe počele koketirati s elementima fine dininga ili bistrologije, ali Malo Selo se zadržalo baš na svim profesionalnim elementima klasične konobe. Što nije baš jednostavan žanr kako misle neki gosti i ugostitelji.

Klasična konoba trebala bi afirmirati lokalne i sezonske sastojke i kuhati jednostavno, nepretenciozno, ali vrlo ukusno sa specifičnim rustikalnim okusima. Malo Selo je sve te elemente uspio spojiti bez pretjeranih oscilacija u kvaliteti. Prije skoro pola godine u Malom Selu probali smo vjerojatno najbolju istarsku fritaju s bijelim tartufima, izvrsnu po svemu od tehničke izvedbe do cijene i luksuznog lokalnog sezonskog sastojka.

Dojam smo potvrdili i za ovoga posjeta, kad su nam u Malom Selu pripremili fritaju s briljantnim svježim lisičarkama. Fritaja iz Malog Sela s lisičarkama koja stoji prijateljskih 7 eura, kremasta je i tehnički besprijekorna. Sa strane smo naručili i neonski zelene šparoge koje nisu zaostajale za favoriziranim lisičarkama. Vrlo vjerojatno zadnje šparoge koje ćemo pojesti za neko vrijeme, ostavile su snažan ugodno gorkasti okus kakav se u šparogama i traži. Kruh koji Malo Selo poslužuje također je vrlo dobar, kao i lokalno maslinovo ulje.

Tagliatelle koje restoran radi sam odlične su s tartufima i umakom od maslaca i parmezana. Sezona crnih tartufa, ako je suditi prema primjercima iz Malog Sela, solidna je ali nije spektakularna. Biftek black angusa bio gotovo perfektan, mek, ispravno pečen medium rare kako smo tražili, prepun bogatog okusa govedine. Došao je na mlakom tanjuru i mrvicu više “prokrvario” nego što bismo željeli. Svejedno, bio je to jedan od boljih bifteka koje smo jeli u istarskim konobama. Zapečeni restani krumpir jedan je od boljih priloga iz Malog Sela, a odlične su bile i zapečene bukovače. Hrana je u Malom Selu na visokoj razini, kuhinja ne koristi kulinarske prečace već zaista kuha domaće i autohtono, bez pretjerivanja ni klišeiziranih momenata.

Sve što smo uspjeli probati bilo je ukusno i profesionalno pripremljeno s ispravnom ponudom na jelovniku, što već dovoljno izdvaja Malo Selo od konkurencije. To se vidjelo i  u prepunom parkingu u četvrtak navečer ispred restorana, kao i krcatoj šarmantno uređenoj terasi. Vinska karta je strogo istarska s ponekim šampanjcem. Uz večeru smo pili merlot Dvorca Belaj koji stoji 35 eura. Servis je vrlo dobar. Večeru s puno jela i buteljkom vina platili smo 113 eura. Više nego isplativo. 

KONOBA MALO SELO

Fratrija 1, Kaldanija, Buje

HRANA -4  VINO +3  SERVIS  4  AMBIJENT 3

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.