Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatski restorater iz New Yorka žestoko napao braću Nekić jer su ispekli trganu svinjetinu za predsjednika Milanovića

Screenshot

Marin i Josip Nekić, vlasnici najtraženijeg hrvatskog mobilnog street food koncepta Nekić Food Trucks, u petak su kuhali za predsjednika Milanovića. Nekići su u Svetoj Nedjelji Milanoviću poslužili trganu svinjetinu, koja ih je proslavila po mnogim gastro festivalima.

Braća Nekić spadaju među najkreativnije  protagoniste hrvatske street food scene, a Marin  Nekić jedan je od najutjecajnijih hrvatskih  miksologa, koji je odgojio generacije i generacije mladih barmena.

Braća Nekić pohvalila su se, znači, trganim  svinjetinom za predsjednika Republike. Što bi bila rutinska vijest za rubna područja interneta, da se u ovu malu gastronomsku informaciju nije umiješao Giuliano Zuliani. 

Giuliano Zuliani, Hrvat iz Amerike, vlasnik je megapopularnog njujorškog restorana Primola u kojem se okuplja jet set istočne obale, od sportskih superzvijezda i senatora do članova obitelji Donalda Trumpa. U Primoli smo u jednoj večeri pili Margaux iz velike berbe i Sassicaiu iz jednako dobre godine i promatrali zvijezde New York Yankeesa.

E sada, gospodin Zuliani, ničim izazvan, žestoko je napao braću Nekić zbog  njihove trgane svinjetine za predsjednika Milanovića, tvrdnjom “da bi bilo bolje da su podijelili fotografiju s nekim beskućnikom” nazivajući predsjednika budalom. Nekići su Zulianija podsjetili da je u svom restoranu ugošćavao Bernieja Madoffa, čovjeka koji je počinio najtežu financijsku prijevaru u povijesti Wall Streeta, a drugi je komentator objavio Zulianijevu fotografiju sa Zdravkom Mamićem, optuženim bjeguncem kojega hrvatsko pravosuđe tereti za nezakonito izvlačenje stotina milijuna iz Dinama.

Zuliani, čovjek koji se druži i s članovima Trumpove nesporno zločinačke obitelji, napisao je da bi hrvatskog  predsjednika izbacio iz svog restorana jer je bahat. Ovako bedastu ugostiteljsku intervenciju u politički život nismo vidjeli desetljećima. Braća Nekić dostojanstveno su reagirala na internetske budalaštine vlasnika Primole.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.