Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Fisherija je upravo počela prodavati tri nova sushi boxa: gunkan od krastavaca s tartarom od lososa je izvrstan 

Prije nekoliko godina kad je tek počela pripremati sushi, pred Fisherijinom trgovinom i radionicom na uglu Bukovačke i Petrove često su se stvarali redovi. U međuvremenu je Fisherija narasla, pretvorila se u relevantan lanac delikatesnih ribarnica s velikim vitrinama za sushi, radionica se premjestila u jedno dvorište u Maksimirskoj, a jučer su na tržište izašla tri nova Fisherijina sushi boxa.

Najveći, Chef’s Box, svakako je najatraktivniji. Chef’s Box sadrži izvrstan gunkan od krastavaca, s blago pikantnim tartarom od pečenog lososa. Uz zaista uspjeli i ukusni gunkan, u Chef’s Box se nalaze sake ebi i spicy sake rolice. Riječ je, dakle, o sushi setu posvećenom lososu, s nešto kozica. Spicy Tuna Box sastoji se od hosomaki rolica s tunom i uramaki spicy rolica punjenih tartarom od tune, srirachom i sezamovim uljem, koje uramakiju daje dodatni, dublji okusni profil.

Napokon, tu je i Vege Box s uramaki rolicama od dimljenog tofua i tikvica u tempuri, kao i hosomakijem od krastavaca. Novi program Fisherijinog sushija pametno je osmišljen. Losos je, naravno, dominantan, jer je losos uvjerljivo najprodavaniji proizvod u svim sushi barovima, restoranima i trgovinama u Hrvatskoj, ali je dobro što su Fisherijini sushi majstori kroz gunkan s tartarom od pečenog lososa pronašli drukčiji oblik uporabe i prezentacije ove ribe, koju Hrvati obožavaju kao da dolazi iz Jadrana a ne iz hladnih norveških voda.

Dobro je, nadalje, što su rolice tune obogaćene sezamovim uljem, dok je sadržaj vegetarijanskog sushi seta logičan i široko komunikativan: svi vole tempuru. Osim novih sushi boxova Fisherija uskoro predstavlja i novu salatu: riječ je o salati s prženim kozicama, lišćem romane, rižom za sushi i crnom venera rižom. Salata s kozicama stiže u Fisherijine trgovine u ponedjeljak 27. svibnja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.