Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LETEĆI WINE TASTING Istarske Vinarije Rossi, Cantina i Meneghetti organiziraju obilazak podruma i kušanje vina helikopterom

U Vinariji Rossi u Bajkinima kraj Vižinade u ponedjeljak će biti predstavljena senzacionalna nova ponuda, obilazak vinarija helikopterom. Riječ je o ozbiljnom pojačanju ponude istarske vinske scene, interes za koju raste šahovskom progresijom nakon nedavnih investicija u vinarije.

Vinarija Rossi još je prije nekoliko godina izgradila heliodrom na koji slijeću njihovi gosti iz Rovinja i s drugih destinacija, a taj će heliodrom od ponedjeljka biti jedna od tri postaje za novu istarsku turističku aktivnost – wine cellar hopping. Posjetitelji će od ove sezone heliokpterom moći obići vinarije i kušati vina na tri lokacije u Istri, u vinariji Rossi u Vižinadi u Zapadnoj Istri, u Meneghettiju u Balama kraj Rovinja i u vinariji Cantina u Višnjanu, istarskoj vinariji obitelji Tolj, vlasnika pelješkog Saints Hillsa.

Ovaj način obilaska vinarija omogućava gostima da ne posredno osjete razlike u terroiru i filozofiji vina koju inspririraju različiti položaji. Obilazak vinarija helikopterom, koji su Rossi, Menegheti i Cantina pokrenuli u partnerstvu s Turističkom zajednicom Istarske županije, jedan je od ambicioznijih i pametnijih poteza u istarskom vinskom turizmu zadnjih godina.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.