Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hook and Cook je definitivno jedan od najboljih street food lokala u cijeloj Hrvatskoj 

hook-cook-g

Prošle smo godine prvi put posjetili pulski Hook and Cook, koji je u nekim segmentima razvio brend izvan restorana. Hook and Cook, osim glavne pulske ispostave ima i proizvodnju sardina u konzervama koje spadaju među najplemenitije i najbolje proizvode široke dostupnosti koje možete kupiti, trgovinu u Puli, kao i cijeli festival posvećen hrani. Dakle, predstavlja jaki brend koji bi možda bilo dobro i franšizirati, iako riblji street food zna biti minsko polje.

U Rijeci ne radi, niti je izgledno da će raditi, nijedan riblji street food lokal, dok je u Zagrebu nekoliko poznatih brendova imalo problema s posjećenošću. No Hook and Cook, čini se, vrlo dobro radi. U četvrtak navečer, po vrlo lijepom proljetnom vremenu, bio je centralno okupljalište nekoliko skupina mladih turista koji su naručivali veliku količinu hrane.

Zašto su umjesto nekog od užasnih restorana u centru Pule mladi turisti izabrali baš Hook and Cook? Zato što je restoran uspio spojiti nekoliko bitnih razina. Na prvi pogled je veoma zabavan. Njegovi visoki stolovi i uređenje, privlačan jelovnik i ugodno osoblje odmah privlače poglede. Hook and Cook je uspio gotovo savršeno pogoditi kako bi trebao izgledati pravi riblji street food bar. Jelovnik se sastoji od nekoliko poznatih internacionalnih formata prilagođenih ribi; tacosi, focaccie, hot dogovi, burgeri, fish and chips, tortilje i pržene lignjice. Sve vjerno žanru.

Hook and Cook je dobar i zato što većinu proizvoda radi sam. Sardine iz konzerve sam proizvodi, tunu i ostale ribe love sami ili u dogovoru s provjerenim dobavljačima, majoneze i ostali kondimenti nisu grozni ni najjeftniji, dok je pomfrit također iznad očekivanja. Hook and Cook je dakle svoje superiorne sastojke spojio s izraženo dobrim okusima i tehnikama. Probali smo hot tunu, hot dog s komadima tune, crvenog kupusa i nešto ljute majoneze. Ovaj zapravo veliki snack koji stoji osam i pol eura, pokazuje sve dobre strane Hook and Cooka. Majoneza je stvarno bila primjerene ljutine, nešto od čega su hrvatski restorani odavno odustali, tuna ukusna i dobro pripremljena, dok bi jedina zamjerka bila da pecivo možda i nije bilo najsvježije. Međutim, riječ je o komunikativnom i originalnom jelu dovoljnom za brzi obrok, što bi riblji street food i trebao biti.

Fish and chips je također briljirao. U njemu se nije moglo naći ni kapljica viška masnoće, iako fish and chip žestoko fritezaško jelo. Pivsko tijesto je održalo hrskavost i fantastičan okus, dok su krumpirići također bili vrlo dobri. Tartar umak, kako smo već rekli, ne ostavlja dojam da restoran nabavlja najdostupniju već sobru robu. Treba pohvaliti i činjenicu da ništa što smo probali u Hook and Cooku ne stvara osjećaj težine kako zna biti nakon odlaska u fast food restoran. Vina nisu u fokusu, što je možda logično za riblji street food, ali bi bilo zanimljivo vidjeti nekoliko ambicioznih istarskih etiketa. Pivska lista je sasvim solidna, ističu se  točena Bura i lokalne Fabrika Bire. Uz još nekolicinu istarskih ribljih street food lokala, Hook and Cook je predvodnik ovog fantastičnog nišnog žanra za koji bi voljeli da doživi pravu renesansu.

HOOK AND COOK

Ulica Sergijevaca 18, Pula

 HRANA 4 PIVO 3 SERVIS 4 AMBIJENT 4

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.