Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Preradovićevoj 22 otvoren je novi Takenoko s puno mesa. Uz wagyu, novi Takenoko posluživat će i The Meatove 60 dana odležane steakove

Novi Takenoko otvorio se u rekordnom roku. Takenoko se iz zgrade  na uglu Gundulićeve i Masarykove iselio krajem travnja, da bi samo desetak dana kasnije nastavio  raditi u atraktivno uređenom prostoru u Preradovićevoj 22.

Problem Preradovićeve 22 sličan je prijašnjim Takenokovim lokacijama: restoran nema terasu. Osim toga, Preradovićevom prolazi mnogo manje ljudi nego Masarykovom i sjevernim  dijelom Gundulićeve.

S druge strane novi, zaista privlačno uređen prostor  sigurno će privući mnogo znatiželjnih gostiju i stvoriti gužve pred  četvrtom ili petom inkarnacijom prvog hrvatskog  japanskog restorana.
Strateško je pitanje kako zadržati dovoljno gostiju jednom kad znatiželja i adrenalin prođu, što se hrvatskim restoranima redovito događa dva do tri mjeseca poslije otvorenja. Vlasnici  Takenoka misle, čini se, da na to pitanje mogu odgovoriti jačanjem mesne sekcije na meniju.

Takenoko je tako nabavio Teppanyaki za osam do deset gostiju, dok će se na japanskom ugljenu uz wagyu peći i 60 dana odležani steakovi  hrvatskog brenda The Meat, čiji se ideolog i chef Nenad Komes zadnjih nekoliko tjedana družio s Takenokovim kuharima.

Budući da su steakovi u Hrvatskoj trenutno veoma vruća roba, Takenokov bi se zaokret prema crvenom  mesu mogao kratkoročno isplatiti. Dugoročni uspjeh zavisit će o kvaliteti kuhanja, servisu i politici cijena.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})