Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Malvazija Templara Monte d’Oro iz 2022. dosad je najelegantnije vino obitelji Rossi iz Vižinade

Nova malvazija Templara, nazvana po viteškom redu koji je u srednjem vijeku djelovao i u Istri, ima novu bocu i etiketu. Malvazija Templara iz 2022. napunjena je u burgundske butelje s mirnom, elegantnom, svijetlom etiketom. Vino je, također, vrlo elegantno i burgundsko u stilu.

Nova Templara prvi je označeni single vineyard obitelji Rossi. Ona nosi oznaku Monte d’Oro. Monte d’Oro na bijeloj zemlji jedan je od najcjenjenijih istarskih vinograda, autentični grand cru u nekoj budućoj kategorizaciji vinskih položaja u Istri. Stoga je važno i pametno da su braća Rossi odlučila buteljirati Templaru iz 2022. s oznakom Monte d’Oro. Templara Monte d’Oro veliko je vino šampionskog karaktera.

Monte d’Oro ima uljastu teksturu, supstancijalnu gustoću, vertikalnu strukturu i puno, školsko srednje nepce. Bouquet je condrieuovski prepun zrelih marelica i bresaka, s blagim elementima bergamota, dinja i jabuka i s odmjerenim dodirom hrasta. Okus je intenzivan, prati arome s dugim, zrelim, blago herbalnim i vrlo otmjenim završetkom. Templara Monte d’Oro iz 2022. dosad je najkompleksnije vino vinarije Rossi iz Bajkina kraj Vižinade. Radi se o novom istarskom i nacionalnom klasiku, kojeg treba piti uz jastoge, hlapove, škampe i plemenitu bijelu ribu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})