Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DEBAKL NA STROSSU Na zagrebačkom Asian Street Food Festivalu nema gotovo nikoga tko poznaje azijsku hranu, a umjesto azijskog toči se češko pivo

Lanjski, prvi zagrebački Asian Food Festival pokazao se inferiornim u usporedbi s drugim sličnim gradskim smotrama poput Burger Festa i Pizza Festivala. Ovogodišnji Asian Street Food još je gori, jer na njemu ne sudjeluje baš ni jedan važan protagonist scene azijske hrane u Hrvatskoj.

Nema ni jednog restorana Vida Nikolića ni Davora Bienenfelda koji drže Tori, Torikayu i Izakayu, najpopularnije zagrebačke azijske restorane. Nema Soi Fusiona. Nema ni jednog brenda gospođe Chen, koja drži sve važne zagrebačke kineske lokale. Nema legendarne Tajlanđanke Saralee koja se bavi isključivo street foodom. Nema Yezija, čiji je dim sum program idealan za ulične festivale. Nema ni jednog relevantnog sushija, bilo da je riječ o sushiju visokog stila iz Tekke ili masovnom sushiju iz Gyotakua i Fisherije.

Nema ni jednog od samo dva pristojna zagrebačka indijska restorana, Royal Indije i Namastea. Nema, dakle, gotovo nikoga tko se u Zagrebu kompetentno bavi azijskom hranom. Kolege iz Dobre hrane dobro su uočile da osim u jednom slučaju hrana nije nimalo pikantna. Organizirati azijski street food bez čilija potpuno je promašeno. Zagrebački Asian Street Food Festival svojim gostima, dakle, ne nudi čili ali im umjesto azijskih piva široko dostupnih i u Hrvatskoj, nudi češko pivo.

Organizatori Asian Street Food Festivala azijsku uličnu hranu doživljavaju kao neutralnu fritezu, s tipičnim azijskim sastojcima mozzarellom i cheddarom, i s blagim češkim pivom. Zagreb treba što više uličnih gastrofestivala, ali Zagrebu zaista ne treba ovaj blijedi falsifikat azijske ulične hrane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})