Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnik splitskog restorana Pomo d‘Oro gostu koji je kritizirao njihovu manistru s kozicama: ‘Jesi li zaboravija popiti terapiju koju ti je doktor propisa?’

Slobodna Dalmacija jutros je objavila znakovitu ugostiteljski priču s društvenih mreža. Slobodna je prenijela odgovor splitskog restorana Pomo d’Oro jednom gostu koji je na Redditu napisao da je pasta s kozicama bila bezokusna i da se u njoj nisu vidjele kozice. Restoran u odgovoru flagrantno vrijeđa osobu koja se požalila na tanjur paste. Odgovor počinje pitanjem: “Jesi li zaboravila popiti terapiju koju ti je doktor propisa? Vaša djevojka konobaru je objasnila da imate problema psihičke naravi, da ste jako nervozni…”

Poslije ovog nevjerojatnog  bezobrazluka vlasnik restorana još je ustvrdio da je normalno što se u pasti kozice nisu vidjele jer su kozice jako male. Pa je dodao da je Pomo d’Oro prodao tisuće porcija manistre s kozicama i da su svi gosti bili sretni i zadovoljni njihovom hranom. Što nije točno.

Naša je izvjestiteljica lanjskog ljeta bila zgrožena  i kvalitetom hrane i ponašanjem osoblja u Pomo d’Oru. S obzirom na sve što je doživjela, potpuno je jasno da je Pomo d’Oro jedan od najgorih restorana u Splitu. No, ovdje je zapravo važniji sasvim drugi aspekt, specifičan za ponašanje jednog srećom manjeg dijela hrvatskih ugostitelja. Zamislite da se vašem internetskom provajderu požalite da vam internet loše radi i da vam ta tvrtka odgovori da je problem u vama jer ste psihički bolesni.

Je li Pomo d’Oro najgori restoran u Splitu? Konkurencija je velika, no slike katkad zaista govore više od tisuću riječi

Zamislite da dućanu gdje ste kupili televizor prijavite kvar na novom televizoru i da vam trgovac kaže kako nije problem u televizoru nego u vašim psihičkim smetnjama. Zamislite da vam se pokvari novi Iphone, pa da vam u Appleovom dućanu kažu da je Iphone zapravo u redu ali ste vi zaboravili popiti terapiju. Sve je to, naravno, posve nemoguće ili bi da se eventualno dogodi završilo na svim nacionalnim TV dnevnicima.

U ugostiteljstvu su takvi uvredljivi razbojnički ispadi još uvijek nažalost itekako mogući. Problem je među ostalim i u tome što u ugostiteljstvu katkad završavaju ljudi koji nisu podesni za taj posao, duboko ga ne razumiju ili imaju loše namjere. Zato je, uostalom, važno kontinuirano upozoravati na restorane koji se vode ispod razine minimalnih profesionalnih standarda, poput samog Pomo d’Ora ili pulskog Nonna ili zagrebačkog The Bulla.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.