Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li Pomo d’Oro najgori restoran u Splitu? Konkurencija je velika, no slike katkad zaista govore više od tisuću riječi

U utorak navečer grupa mlađih Zagrepčanki posjetila je splitski Pomo d’Oro. Pomo d’Oro nalazi se u strogom starom centru, dvije minute hoda od Rive na adresi Kraj Svete Marije. Naše posebne izvjestiteljice, premda u ranim dvadesetima, iza sebe imaju dosta restoranskog iskustva, uključujući i ponešto Michelinovih zvjezdica izvan Hrvatske, kao i bezbroj ručkova i večera u bistroima i pizzerijama u Zagrebu, po cijelom Jadranu i u Splitu, gdje su s hranom do sinoć bile uglavnom bile zadovoljne.

Ali tvrde da se još nikad, ni na jednom civilizirano uređenom mjestu, nisu susrele s tako lošim kuhanjem kao u Pomo d’Oru, koji se službeno potpisuje kao Gastro bar i pizza. Evo činjenica.

Bruschette nisu bile prepečeni kruh nego prepečene raspadnute polovice peciva za burgere: na fotografijama možete vidjeti kako je to izgledalo. Zanimljivo je da su gosti za susjednim stolom dobili propisne bruschette. Makaruni s junetinom i gljivama nisu bili makaruni; djevojke su umjesto makaruna u jelu koje se zove makaruni s junetinom i gljivama, dobili tagliatelle. Ali, zato nisu dobile gljive. U pasti s junetinom i gljivama nalazila su se doslovno tri režnja gljiva.

Bruschette

Pizze su bile suhe, bez umaka, i doimale su se kao da su došle iz zamrzivača. Goveđa juha bila je zagrijana voda, koja nije imala nikakav okus goveđe juhe. Naše izvjestiteljice žalile su se na skandaloznu razinu hrane, pa im restoran nije zaračunao bruschette i juhe. Dobile su i popust od 15 posto na ostatak računa, što je gesta koju svakako treba pohvaliti. Kad su odlazile, jedna je djevojka glasno rekla da je hrana bila strašna. Jedna je gospodin koji radi u Pomo d’Oru gošćama iza leđa promrmljao ” Ajd u p…m…” 

Makaruni s junetinom i gljivama

Ovaj neposredni, doslovni izvještaj sugerira da bi Pomo d’Oro mogao biti najgori splitski restoran, u jako velikoj konkurenciji; mi smo preklanskog ljeta imali gotovo jednako grozno iskustvo u poznatoj konobi Fife, koju bi, recimo, malo češće trebali posjećivati sanitarni inspektori.

No, hrana i Fife bila je gotovo pa pristojna (osobito pašticada) u usporedbi sa sinoćnjim iskustvom iz Pomo d’Ora. Fotografije, uostalom, katkad zaista govore više od tisuću riječi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})