Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NAJGORE OCIJENJENI RESTORAN NA TRIPADVISORU Pulski Nonno na stolovima punima dlaka i mrvica servira sirove pizze s koncentratom rajčice

Ovo nije trebao biti tekst o restoranu Nonno. Ovo je trebao biti tekst o pulskom restoranu Fabrika koji peče atraktivne pizze i ima zabavan ambijent. Međutim, Fabrika je u ponedjeljak bila zatvorena. Zatvoren je bio i Hook and Cook, jedan od najboljih ribljih street food restorana u cijeloj državi. Pa su nas hladni vjetar, kiša i glad odveli na ručak na Forum i restoran Nonno.

Što je možda najveća pogreška koju smo počinili, ali restoranska scena u samom centru Pule je očigledno toliko grozomorna da možda i nismo mogli bolje. Na Nonno nas je, uostalom, prije svega nekoliko dana upozorio jedan čitatelj Kulta Plave Kamenice.
Pred restoranom Nonno nas je dočekao ljubazni gospodin kojeg smo pitali imaju li mjesta za dvoje za brzi ručak. Kako terasa zbog kiše nije radila, ljubazni gospodin nas je škripavim stepenicama odveo na drugi kat restorana, u nekakvu sobu od sedam ili osam kvadrata u kojoj smo bili klaustrofobično osamljeni.

U sobici bez pogleda na glavni pulski trg, ravno su tri stola. Svaki s različitim stolicama koje su vidjele i bolje dane, negdje prije otprilike dvadesetak godina. U restoranu naravno nije bilo nikoga. Ako se to može u ovom trenutku nazvati restoranom. Sjedili smo zapravo u nečijoj sobi, u koju je netko nagurao tri stola i puštao depresivnu glazbu s radija. Naš stol je bio doslovno prljav. Na njemu su se vidjeli ostaci dlaka i mrvica prijašnjih gostiju. Ne znamo kad su ti gosti bili. Možda prije sat vremena, a možda i prije tjedan dana. Nonno ostavlja dojam da se o njemu baš nitko ne brine.

Jelovnik nam nije probudio nadu. Na jelovniku ima svega i svačega, a zapravo ničeg atraktivnog ili nečega što biste htjeli pojesti, pa makar i na brzinu. Naručujili smo colu. Vina ne drže, odnosno drže ih pod nazivom otvorena vina kuće. I to je to. Cola je došla u plastičnoj boci od pola litre, jako neobično za iole regularan restoran. Nonno naravno to nije. Ta cola je bila najbolje što smo konzumirali u Nonnu. Naručili smo ćevape i pizzu. Dva najpopularnija jela u Hrvatskoj. Svatko zna kako izgledaju ćevapi i kako izgleda pizza. Ali ono što smo dobili u restoranu Nonno ne može se nazvati ćevapima ni pizzom.

Prvo je za stol stiglo jelo zvano ćevapi s kruhom (ne lepinjom, nego baš industrijskim kruhom) i krumpirićima. Prvo što što smo primijetili je da su ćevapi zaista neobično mali, kao polovica normalnog ćevapa. Krumpirići su pak na stol stigli u keramičkoj šalici, što moramo priznati još nigdje nismo vidjeli. A vjerujemo ni da nećemo. Krumpirići su čak bili i jestivi, ali su bazdili po starom ulju. Ono što nije bilo jestivo su ćevapi, koji su neobično pucketali pod zubima. Bili su to najgori ćevapi u našem životu. Još je toga bilo upitno na tanjuru, od nekakve salate za koju nismo sigurni ni je li bila oprana, do mladoga luka serviranog uz meso umjesto običnog luka. Luk zaista nije teško nabaviti. Restoranu Nonno očigledno jest.

Na stol je prije pizze, obične Margherite koju smo naručili, stigla posuda sa salsom. “Ako bude zatrebalo još salse,” rekao naš konobar stavljajući posudu prepunu salse i ulja na naš prljavi stol. Nismo bili sigurni što da mislimo, ali dobro, možda pizzama u Nonnu zaista nedostaje salse. Na stol je konačno stigla pizza. Pizza bez imalo salse. Konobar je dobro procjenio. Međutim, na pizze su umjesto salse bili koncentrat rajčice i tri kriške rajčice.

Pizze smo jeli u svim mogući uvjetima i varijantama. Ovo baš nigdje i nikad nismo vidjeli. Da stvar bude gora, pizza je na naš prljavi stol došla sirova. Pa smo se zahvalili, ustali, platili i otišli. Nonno nije turistička prevara. Nonno je sveopća prevara koja se ne tehnički ne može deklarirati kao restoran. Kasnije smo otišli pogledati ocjene na Googleu. Nonno ima veliki broj recenzija, njih otprilike 1100, ali i prosječnu ocjenu od 1,3. Nonno je, dakle, najlošije ocijenjeni hrvatski restoran na TripAdvisoru.

Svake sezone gosti se na Nonno žale svima: pišu na društvenim mrežama, pišu Glasu Istre, čak i pulskom gradonačelniku, zgražajući se na tako lošom hranom i uslugom i to na Forumu. Zaista nam je žao što se na tako atraktivnoj lokaciji u centru Pule poslužuje nejestiva hrana i radi po najgorim mogućim ugostiteljskim praksama.  Račun smo platili nevjerojatnih 38 eura, od čega je 14,9 eura otišlo na pizzu. Obavezno izbjegavati. 

NONNO

Forum 10, Pula

HRANA 1  PIĆE 1  AMBIJENT -1  SERVIS +2 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.