U ponedjeljak 22. travnja ponovno se poslije zimske stanke otvorio šibenski Michelinov restoran Pelegrini. Chef i vlasnik Rudolf Štefan kaže da će se Pelegrini ove godine fokusirati na okuse i mirise drveća šibenskog podneblja: riječ je o bademu, murvi, košćeli, smokvi i boru.
Gospodin Štefan i njegov tim drveće šibenskog kraja koristit će u prahu, ulju. listu ili u kremi od plodova. Riječ je svakako o jednom od najoriginalnijih lokalnih gastronomskih koncepata na hrvatskoj restoranskoj pozornici. Radi se također i o stanovitom Štefanovom povratku na početne Pelegrinijeve postavke.
Prije desetak godina Pelegrini je bio avangardni restoran, koji je postavljao standarde za lokalno orijentirani fine dining u Hrvatskoj. U zadnje dvije godine Pelegrini je bio hedonistički, konzervativni (u dobrom smislu te riječi) fine dining restoran u kojem se sve vrtjelo oko yummy efekta i besprijekornog servisa.
Sezona posvećena lokalnom drveću vraća Pelegrini u red modernističkih fine dining restorana, kakvi Hrvatskoj kronično nedostaju. Osim inovativnog menija, Pelegrini ove sezone predstavlja i wine pairing s vinima starijih godišta, što je netipično za hrvatske restorane. Rudolf Štefan jedan je od najznačajnijih aktera hrvatskog kulinarstva i ugostiteljstva. Iznimno nas veseli njegov novi iskorak. Pelegrini radi od ponedjeljka do subote, od 18:30 sati.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.