Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brancin s chimichurrijem na novom meniju novog Masterchefova suca Maria Mihelja nije daleko od briljantnog

Tovljeni brancin nije loša riba, već i zato što je uvijek svjež, ali nije ni previše uzbudljiva riba. Chef Mario Mihelj uspio je od tovljenog brancina napraviti neočekivanu gastronomsku atrakciju. Gospodin Mihelj prvo je brancinu izvadio kralježnicu i baš sve kosti, pa ga je rastvorio u leptirski format; rez butterfly u hrvatskom se kulinarstvu često koristi za srdele, katkad za skuše, ali vrlo rijetko za bijele ribe.

Mihelj brancinu nije odrezao ni glavu ni rep, što je pojačalo prezentacijski efekt. Zatim ga je premazao chimichurrijem, pikantnim umakom koji se koristi za steakove, pa ga je ispekao u Koppi. Pećnica Koppa brancinu je dala zadimljenost i optimalno hrskavu kožu, ali ga nije spalila; osjetite dim, no ne osjetite ugljen ili drvo. I to je onaj dodir znanja i dobrog ukusa, koji Mihaljevog leptirskog brancina čini uvjerljivo najboljim tovljenim brancinom u Zagrebu.

Osim ovog izvrsnog brancina, koji se poslužuje s grilanim zelenim šparogama, na novom se El Torovom meniju ističu tacosi s bikovim repom, tex mex tacosi, yakitori i juha od bikova repa. Lista steakova obogaćena je wagyuom po vrlo korektnoj cijeni, dok poglavlje Chef’s Choice sadrži nekoliko najslasnijih El Torovih klasika poput odlične paelle i ultrakomercijalnih polpeta od hobotnice koje koštaju samo 11 eura. El Toro je u nedjelju za ručak bio opasno prepun. Tanjuri su kasnili, no nitko se nije bunio jer El Toro poslužuje zaista ukusnu i komunikativnu latino hranu koja prirodno privlači veoma mnogo ljudi. Jako dobar ručak za dvoje, uz vrlo pažljiv i profesionalan servis i butelju mlade Veraldine Malvazije, platili smo 139 eura.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.