Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tajna prepune Asie gospođe Chen: niske cijene, korektno kuhanje i samoborski velike porcije

Izborna je srijeda za gospođu Chen, vlasnicu restoranske grupe Asia, zapravo bila subota i nedjelja. Asia je jučer za ručak bila prepuna kao da je vikend, ili kao da se hrana dijeli besplatno.

I tako već više od dvadeset godina. Dijelom i zato što se hrana, simbolički govoreći, donekle dijeli besplatno. Dim sum, s četiri okruglice u porciji, košta od tri i pol do šest i pol eura. Ovi skuplji punjeni su škampima ili velikim kozicama.
Juhe koštaju oko tri eura. Skoro sva mesna jela koštaju između osam i dvanaest eura. Sva riblja jela koštaju deset eura (ribe su, naravno, smrznute). Sipe i lignje nešto su skuplje.



Jedino patka, škampi i velike kozice nisu jeftini. Glavna jela od škampa koštaju između 24 i 26 eura, a veličanstvena patka Asias palačinkama i džemom od šljiva 20 eura. Prilozi, salate i kineski kruh koštaju par eura.

Za taj novac gosti dobivaju porcije koje su samoborski goleme i doslovno mogu nahraniti nekoliko ljudi: dvije porcije bilo kojeg glavnog jela u Asiji redovito su dovoljne za troje.

Screenshot

Asia, naravno, nije gourmet restoran, ali kuhanje je uglavnom korektno, sastojci dobri, dok su neka jela poput hrskave pečene patke Asia i dim suma, u svojoj kategoriji vjerojatno najbolja u Zagrebu.

Recept gospođe Chen za dugogodišnji restoranski uspjeh vrlo je jednostavan: prihvatljive cijene, ogromne porcije (jer Hrvati to vole) i dobra, sad već široko prepoznatljiva hrana. I zato je Asia vikendima već dvadeset godina puna kao autobusni kolodvor u srpnju i kolovozu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.