Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Maistra privremeno odustala od preuređenja zagrebačkog Westina jer hotel predobro radi?

U studenom lanjske godine na službenoj web stranici zagrebačkog hotela Westin pisalo je da se taj svojedobno legendanrni ali već dugo zapušteni hotel, početkom prosinca zatvara zbog preuređenja. Westin, međutim, i danas normalno radi, a o preuređenju se više gotovo i ne govori. Kao ni o otvaranju zagrebačkog Cap Aurea na 17. katu.

Iz izvora bliskih Maistri doznali smo za tri interpretacije odluke o odgodi preuređenja zagrebačkog Westina, bivšeg Intercontinentala. Prvo, od obnove zagrebačkog Westina privremeno se odustalo zato što se Maistra odlučila fokusirati na izgradnju hotela Marjan na splitskoj Zapadnoj obali. Donekle je logično da je izgradnja luksuznog turističkog hotela u Splitu važnija od preuređenja hotela u Zagrebu. Drugo, Maistra se navodno nije uspjela dogovoriti s tvrtkom koja je trebala obnavljati zagrebački Westin; Maistra prema toj interpretaciji nije htjela pristati na financijske zahtjeve izvođača radova.

I treće, Westin odlično radi. Hotel je navodno stalno popunjen, što nije neobično s obzirom na nisku cijenu i na kronični nedostatak hotelskih soba u Zagrebu. Na današnji dan soba u zagrebačkom Westinu košta 126 eura, što je smiješno.

S druge strane, Westin uistinu ne zaslužuje više cijene. Westin smo zadnji put posjetili prije otprilike mjesec dana. Hotel zamalo da sliči na sarajevski Holiday Inn u vrijeme opsade glavnog grada BiH između 1992 i 1995. Posebno bode oči zatvoreni, napušteni piano bar, lijevo od ulaza. Kad uđete u hotel koji bi trebao imati pet zvjezdica i prvo naiđete na veliki zatvoreni disfunkcionalni prostor, dojam o tom hotelu mora biti katastrofalan. A siroti restoran Kaptol i danas izgleda kao u devedestima.

Sedmanaesti kat s prekrasnim pogledima na Zagreb pretvorio se u poluuređeni, improvizirani kongresni prostor. Sobe srećom nismo vidjeli. No, i dok su bile relativno nove u vrijeme Intercontija, nisu bile naročito luksuzne po današnjim kriterijima. Dok se ne preuredi, Westn ostaje jedan do najtužnijih primjera lošeg hotelijerstva u Zagrebu i u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.