Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Trešnjevačka Točkica slavi prvi rođendan svečanom večerom s Matejom Gravner, kćerkom velikog Joška Gravnera

Trešnjevačka Točkica jedan je od najpametnije koncipiranih zagrebačkih bistroa. Riječ je o kvartovskom restoranu,s jednostavnom ali precizno skuhanom austrougarsko- regionalnom hranom, za koju je recepte napisao iskusni i uspješni chef konzultant Mario Čepek.

Glazba u Točkici vrlo je lokalna pa uključuje i Trešnjevačku baladu Zvonka Špišića, lokal je toplo starinski uređen, cijene hrane šire prihvatljive, a atmosfera, osobito u lijepom vrtu, korespondira s projiciranom predodžbom o Trešnjevki kakva je nekad bila: okolne novogradnje pojačavaju kontrast između negdašnje i sadašnje preizgrađene Trešnjevke, u kojoj gotovo da više nema trešnjinih stabala.

Sjajan koncept i dobro kuhanje učinili su Točkicu, koja se otvorila prije točno godinu dana, instantno uspješnom. No, još je jedan element pridonio njenom renomeu, osobito među nešto zahtjevnijim posjetiteljima. Točkica se, naime, može pohvaliti veoma dobrim izborom prirodnih vina.

Stoga je logično da su vlasnici Točkice, bračni par Haraminčić, odlučili proslaviti prvi rođendan svog bistroa večerom s vinima Joška Gravnera.

Joško Gravner genijalni je slovensko talijanski vinar iz Oslavja u Colliu, koji je doslovno izmislio moderne oranže.

Gravner je, međutim, još značajniji zato što njegove vinogradarske i podrumarske procedure predstavljaju uzoran primjer prirodne vinske proizvodnje.

Večere posvećene Gravnerovim vinima u Hrvatskoj nisu česte. A večeru u Točkici uveličat će Mateja Gravner, kćerka velikog Gravnera. Mateja Gravner već je godinama zadužena za prezentaciju Gravnerovih vina.

Gravnerova večera u Točkici održat će se 4. travnja s početkom u 19 sati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.