Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

INDEX OTKRIO SKANDAL U VRTIĆU U zagrebačkim dječjim vrtićima Vladimir Nazor hrana je očigledno nejestiva

Index.hr je objavio fotografije hrane koja se servira djeci u zagrebačkom vrtiću Bijeli jelen, koji pripada grupi vrtića Vladinir Nazor. Hrana je naočigled nejestiva, polusirova i grozna. Osim toga, hrana u Bijelom jelenu nije u skladu s preporučenim jelovnicima za dječje vrtiće.

Problem je utoliko veći zato što Bijeli jelen nije usamljen primjer. Predsjednica Sindikata obrazovanja Božica Žilić rekla je Indexu da se hrana za sva četiri vrtića Vladimir Nazor priprema u istoj, središnjoj kuhinji, što znači da i djeca u druga tri vrtića moraju jesti grozote koje vidite na fotografijama.

Index.hr

Štoviše, hrana u vrtićima Vladinir Nazor može biti i opasna. Gospođa Žilić iznijela je slučaj jednog djeteta koje je alergično na gluten, ali je svejedno dobilo jelo s dosta glutena: “Sreća je jedino da je medicinska intervencija bila pravodobna. Dijete se moglo ugušiti,” kaže sindikalistica Žilić.

Predsjednica sindikata dodala je da zna kako se djeca često žale da su gladna “pa im tete daju keksiće umjesto prave hrane, što je apsurdno.” O skandalu s hranom u zagrebačkim vrtićima Vladimir Nazor obaviještene su nadležne gradske vlasti. Činjenica je, nažalost, da je u mnogim zagrebačkim vrtićima hrana doslovno oduvijek rubno nejestiva i nutricionistički neprihvatljiva.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.