Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

USKRŠNJI HIT Pekara Dubravica lansirala je ograničenu seriju Colombi u suradnji s talijanskim slastičarom Andreom Tortorom 

Pekara Dubravica u ne zaustavlja se u zanatskom segmentu. Nakon što su ovoga Božića izbacili najbolji panettone ikad proizveden u Hrvatskoj, za Ukrs najavljuju novi talijanski praznični kolač, Colombu Pasquale ili uskršnju golubicu.

Colombe su važan dio uskrsa u Italiji, rade se istim složenim postupkom kao panettone samo umjesto grožđica obično sadrže veliku količinu kandirane naranče, drukčije se oblikuju i niže je od panettonea. Tradicionalno, colomba se ukrašava bademima i granulama šećera, a u modernim verzijama može imati drugačije posipe i sastojke, uključujući čokoladu.  

Dubravica za Uskrs peče dvije vrste Colombe, jednu s puno naranče i bourbon vaniije,  medom od akacije i klasičnim posipom od badema i šećera i čokoladnu Colombu s tri čokolade, mliječnom, tamnom i giandujom s hrskavim omotačem od lješnjaka, kakaa i lomljenim pijemontskim lješnjacima. 

Colomba se radi od prirodnog čvrstog matičnog kvasa (lievito madre), kroz pet zamjesa, i više od 40 sati kontrolirane fermentacije kojima se dobiva glasovita sočna, meka prozračna tekstura uz očuvanje svježih okusa sastojaka. Svaka Colomba od 750 grama košta 27 eura i Dubravica će ih peći u vrlo malim serijama pa ćete se za svoju morati angažirati. Colombe će se prodavati u Pekarama Dubravica u Zagrebu, u Gajevoj, Point centru, na Autobusnom kolodvoru, Pothodniku, Martićevoj, u Marlesu u Zaprešiću  i CCO Eastu. U Istri, na Kvarneru i ponegdje na Jadranu ljudi su colombe već usvojili kao domaće, dobro je da se ta lijepa talijanska gastronomska tradicija sada može udomaćiti i na kontinentu.

Fotografije/Promo

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.