Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novi meni Hiše Franko zove se 50 nijansi crvene


Hiša Franko i Ana Roš službeno su otvorili novu sezonu. Nakon zimskog odmora, Hiša Franko ponovno je otvorena te je predstavila novi jelovnik. Podsjetimo, lani je Hiša Franko dobila treću Michelinovu zvjezdicu za svoj jelovnik 50 nijansi života i tako postala prvi slovenski i regionalni restoran s tri zvjezdice.

Nakon dobivene treće zvjezdice Ana Roš nekoliko je puta govorila kako ona nije kraj i kako rad tek sad počinje, što je bila i istina. U nekoliko mjeseci pod brendom Ane Roš otvorio se fantastični bistro Jaz, a Hiša Franko radila je na novom jelovniku koji je predstavljen ovih dana.
50 Nijansi Crvene predstavlja strast za kuhanjem, novim pićima, okolinu i umjetnost. Crvena je i glavna boja atraktivne blagavaonice Hiše Franko. Jelovnik započinje kavijarom, prepeličjim jajima i zelenilom iz vrta. Zatim dolazi salata rakovica s bučom te sendvič od divljeg bilja sa sušenim voćem.

S jelovnika Hiše Franko nikad nebi trebali nestati njezini klasici beignet punjen dimljenim sirom i pastrvom, kao i krumpir kuhan u sjenu s kiselim vrhnjem. Na tanjuru će biti predstavljeno i rano proljeće i grašak, dok sredina jelovnika reprezentira razne tjestenine i jedan orzotto. Tagliolioni dolaze s školjkama i lubenicom, zaseban slijed dobila je i pastrva kojih u okolici ima jako puno, cappelletti su spojeni s crnom kruškom i čičokom, a hedonistički orzotto s divljim šparogama i crnim tartufima.

Za određenu vrstu glavnih jela poslužuju se gyoze s janjetinom te još jedan klasik Hiše Franko jelen s kamenicama i kivijem. Deserti, uvijek jedna od jačih aduta kuhinje Hiše Franko, miješaju mrkvu, batat, lokalne sireve, pčele koje imaju poseban značaj u Kobaridu te za kraj dolaze jagode i bučine smjemenke. Novi jelovnik Hiše Franko je evolucija najnagrađivanijeg restorana na našim prostorima

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.