Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CHEFOVSKI TRANSFER SEZONE Marko Jantolek iz Baltazara prelazi u Sol Mate Jankovića, u Baltazar dolazi Mario Obrovac (ex Takenoko)

“Od ponedjeljka Marko Jantolek kuha u Soli,” rekao nam je jutros Mate Janković, s vidljivim osjećajem zadovoljstva. ” Marko ima grace period od mjesec dana da stekne točan uvid u ono što sada radimo, a zatim očekujem da sastavi novi meni,” kazao je Janković, koji u Soli ali i cijelom Johannu Francku sve više preuzima restoraterske, menadžerske dužnosti. Jantolekov dolazak u Sol, jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana, svakako je chefovski transfer sezone.

Marko Jantolek svakako spada među tehnički najkompetentnije hrvatske chefove mlađe srednje generacije. Gospodin Jantolek u Sol dolazi s mjesta glavnog chefa Baltazara. Prije Baltazara, Jantolek je radio u nizu zagrebačkih restorana koje je, gastronomski gledajući , katkad dizao na bitno višu razinu od onoga što su očekivali njihovi vlasnici.

Jantolekov odlazak iz Baltazara, nakon povratka Matije Bregeša u Boškinac, doveo je do nove smjene u kuhinji. Novi glavni chef Baltazara bit će Mario Obrovac sa sous chefom Mario Biondom. Mario Obrovac radio je u Takenoku u postavi s Mariom Starmanom i Motom Mochizukijem. “Obrovac i Bionda nastavit će razvijati viziju Baltazara kako smo je mi koncipirali, a to je tradicionalna kuhinja bazirana na sezonskim namirnicama,” rekao nam je vlasnik Baltazara Igor Čimbur. Baltazar uskoro otvara i svoj poznati vrt, u partnerstvu s Veuve Cliquotom. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.