U svibnju lanjske godine na terasama iznad Tkalčićeve otvorio se bistro Dolce Vita. Dolce Vita se uselila u prostor legendarne Agave. Agava chefa Belizara Miloša i sommeliera Darka Lugarića bila je najbolji restoran u modernoj povijesti glavne zagrebačke turističke ulice.
Agava nije izdržala pandemiju i postpandemijsku turističku konstelaciju u Zagrebu, pa se u Tkalčićevu 39 uselila Dolce Vita. Dolce Vita je imala talentiranog chefa, mladog čovjeka iz Istre, i maštovit meni baziran na autorskim interpretacijama talijanskih klasika, ali i najantipatičniju politiku cijena vina u Zagrebu. Dolce Vita, mali bistro u Tkalčićevoj, prodavala je osnovnu verziju Dom Perignona za 700 eura, što je skuplje nego u velikim europskim restoranima s tri Michelinove zvjezdice.
Ta nevjerojatna cijena pokazala je da vlasnik Dolce Vite nena dobre namjere prema svom poslu, što se odrazilo i na prometu. Dolce Vita je prvoga ljeta radila toliko loše da je već ujesen odustala od talijanskog kreativnog koncepta. Umjesto toga počela se reklamirati plakatima s ćevapima i miješanim mesom. Restoran koji poslije samo par mjeseci mijenja koncept, gotovo nužno mora propasti.
Pa je, eto, Dolce Vita nedavno propala i to poslije manje od deset mjeseci rada na fenomenalnoj lokaciji. Dolce Vitu je naslijedila roštiljarna The Bull. Željeli bismo da The Bull bude bar ponešto profesionalniji od Dolce Vite.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.