Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DOBRA VIJEST ZA TKALČIĆEVU Nakon samo deset mjeseci zatvorila se Dolce Vita, bistro koji je za Dom Perignon tražio 700 eura

U svibnju lanjske godine na terasama iznad Tkalčićeve otvorio se bistro Dolce Vita. Dolce Vita se uselila u prostor legendarne Agave. Agava chefa Belizara Miloša i sommeliera Darka Lugarića bila je najbolji restoran u modernoj povijesti glavne zagrebačke turističke ulice.

Agava nije izdržala pandemiju i postpandemijsku turističku konstelaciju u Zagrebu, pa se u Tkalčićevu 39 uselila Dolce Vita. Dolce Vita je imala talentiranog chefa, mladog čovjeka iz Istre, i maštovit meni baziran na autorskim interpretacijama talijanskih klasika, ali i najantipatičniju politiku cijena vina u Zagrebu. Dolce Vita, mali bistro u Tkalčićevoj, prodavala je osnovnu verziju Dom Perignona za 700 eura, što je skuplje nego u velikim europskim restoranima s tri Michelinove zvjezdice.

Ta nevjerojatna cijena pokazala je da vlasnik Dolce Vite nena dobre namjere prema svom poslu, što se odrazilo i na prometu. Dolce Vita je prvoga ljeta radila toliko loše da je već ujesen odustala od talijanskog kreativnog koncepta. Umjesto toga počela se reklamirati plakatima s ćevapima i miješanim mesom. Restoran koji poslije samo par mjeseci mijenja koncept, gotovo nužno mora propasti.

Pa je, eto, Dolce Vita nedavno propala i to poslije manje od deset mjeseci rada na fenomenalnoj lokaciji. Dolce Vitu je naslijedila roštiljarna The Bull. Željeli bismo da The Bull bude bar ponešto profesionalniji od Dolce Vite.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.