Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIZNIS STOLJEĆA Veliki igrači već su zakupili gotovo sve luksuzne pariške hotele palače za Olimpijadu

Ove godine hotelijerska industrija svjedočit će jedinstvenom fenomenu. Gotovo svi pariški luksuzni hoteli smješteni u povijesnim palačama za vrijeme Olimpijskih igara radit će kao privatni hoteli. Točnije, veliki igrači, televizije, korporacije i sponzori, već sada zakupljuju cijele hotele. 

Jedan od prvih hotela koji je obavijestio goste da rezervacija nema do nakon Olimpijade bio je Lutetia. Jedan je televizija, nisu htjeli reć koja, zakupila 150 soba i apartmana, ostalo ih je još tridesetak, koji će biti na raspolaganju VIP gostima i stalnim gostima hotela. Samo jedan Lutetijin restoran, La Brasserie, ostat će otvoren za javnost, za doručak i ručak. Svo osoblje će raditi po posebnom radnom vremenu kako bi gosti mogli dobiti room service i sve ostale u sluge 24 sata.

Drugi čuveni pariški hotel, Le Bristol, objavio je da je za Olimpijadu rezerviran 98 posto, hotel je zakupilo nekoliko velikih azijskih i bliskoistočnih korporacija. “Imamo još nekoliko slobodnih soba, ali većina naših stalnih gostiju najavila je da neće boraviti u Parizu za vrijeme igara,” objavili su. Iako zbog Olimpijade nisu dizali cijene, kao uvjet za rezervaciju postavljaju boravak od najmanje tri noći. Prebukiranosti za Olimpijadu treba pribrojiti i Roland Garros krajem svibnja i Pariški tjedan visoke mode krajem lipnja, pa da oni koji vole luksuzne hotele palače i mogu ih platiti, ove sezone ne trebaju puno očekivati.

Jedan od najslavnijih i najluksuznijih pariških hotela, Le Crillon, objavio je da je za Olimpijske igre bukiran 80 posto, sobe i apartmane zakupili su mediji i uglavnom azijske i bliskoistočne kompanije, ali i nekoliko američkih. Sigurnost je glavna tema pariške Olimpijade i svi će hoteli, posebno oni najbliži sigurnosnom parametru, morati poduzeti posebne mjere osiguranja.

Mandarin Oriental i Peninsula također su uglavnom zakupljeni, navodi list Le Figaro, ali žele ostati diskretni i ne žele ništa objavljivati. Peninsulu je navodno zakupio jedan veliki proizvođač automobila. Le Meurice, Shangri-la i Ritz ne žele ništa reći, Le Figaro se poziva na neimenovane izvore koji kažu da će Ritz tijekom Olimpijskih igara biti baza visokih funkcionera Međunarodnog olimpijskog odbora, dok neki hoteli palače poput Georgesa V, čuvaju vremenske slotove predviđene za Olimpijadu jer žele profitirati na rastu cijena.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.