Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nakon briljantne prve generacije, u ožujku počinje novi ciklus WSET edukacija za jaka pića. Evo kako se prijaviti

Wine and Spirit Education Trust (WSET) već je više od 50 godina vjerojatno najznačajniji i najprestižniji svjetski sustav edukacija za vina, jaka pića, sake, a od nedavno i piva. Prošlih desetak godina u Hrvatskoj je na samom vrhu edukacija o vinima, a od prošle godine i o jakim alkoholnim pićima (o čemu smo već i pisali).

WSET Award in Spirits prošle je godine obrazovao dvije generacije Prve razine (Level 1) s izuzetno visokim ocjenama, a prva generacija Druge razine (Level 2) ostvarila je uspjeh kakav je rijetkost u svjetskim razmjerima.

Polaznici WSET Levela 2 in Spirits postigli su rezultat koji hrvatski WSET doista pozicionira u sami vrh. Od 19 polaznika njih 17 je ostvarilo kategoriju With Distinction s položenim ispitom iznad 90 posto uspješnosti. Štoviše, jedan je polaznik ostvario punih 100 posto bodova, a čak četvero izuzetno visokih 98 posto.

Takav rezultat hrvatskog WSET-a dosegnuo je top kategoriju WSET edukacije globalne razine i bez sumnje otvara status scene jakih pića u čitavoj regiji jasno vidljiv na  karti svijeta.

Posebno važnim čini nam se to što su na obje razine pristupili entuzijasti, barmeni i specijalisti iz industrije, ali i nekolicina destilera novog vala koje stalno naglašavamo kao važane pokretače naprednije kulture jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj. Također moramo napomenuti, hrvatskoj edukaciji Drugog stupnja / Level 2 pristupilo je nekoliko barmena i značajnijih destilera iz Srbije, uključujući i jednog doktora znanosti, sveučilišnog profesora destilacije, pa je uz samu potvrdu relevatnosti WSET edukacija postignut i doista važan regionalni karakter.

Novi ciklus edukacija počinje već za nekoliko tjedana, početkom ožujka i nastavlja se u travanj, a po prvi puta se osim Zagreba uključuju i edukacije oba stupnja u Splitu i Zadru.

Prijave su otvorene putem web prijavnice Wine Academy Croatia, nositelja edukacija za Hrvatsku i regiju:

Edukacije vodi Dario Grabarić, prvi Hrvat s položenim trećim stupnjem (Level 3 in Spirits), koji je za sada i jedini regionalni WSET Certificirani edukator za jaka alkoholna pića.

ZAGREB

WSET Level 1 in Spirits

09.03. i 16.03. (2 x 3 sata nastave)  ispit nakon predavanja 16.03.

ZAGREB

WSET Level 2 in Spirits

08./09.03 i 15./16.03.  (4 x 4 sata nastave) … ispit 23.03.

ZADAR

WSET Level 2 in Spirits

02.-05.04.  (4 x 4 sata nastave) … ispit 11.04.

SPLIT

WSET Level 1 in Spirits

12. i 13.04. (2 x 3 sata nastave) … ispit nakon predavanja 13.04.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.