Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VALENTINOVO U STUDENTSKOJ MENZI Na Dan zaljubljenih u riječkom smo Kampusu ručali neočekivano dobro

Studentske menze temelj su studentskog života u svakom gradu. Riječke studentske menze prilično su lijepo uređene i pozicionirane. Index u centru grada servisira veći broj fakulteta pozicioniranih u neposrednoj blizini centra, dok je Mini smješten u studentskom naselju Ivan Goran Kovačić. Ipak, najbolji i najnoviji je restoran Kampus na studentskom kampusu na Trsatu, koji je izgrađen zajedno s tim ambicioznim projektom kojeg svako malo skoro otpuše riječka bura.

U Kampusu smo svojedobno provodili jako puno vremena i takoreći živjeli na relaciji Index-Kampus. Index je pomalo starinski uređen, dok se u Kampus uložilo mnogo novaca i to je i vidljivo. Pa smo na Valentinovo odlučili osvježiti memoriju i podsjetiti se kako smo se hranili kao studenti kojima  menze doslovno život znače.

Poanta menzi jest da su jeftine, brze, lako dostupne i da nude barem donekle kvalitetnu hranu. Restoran Kampus je gotovo sve to. Iako više nemamo iksicu s kojom su nam obroci od juhe, glavnog jela, salate, deserti i sokovi znali koštati 11 ili 12 kuna, studentski restorani jeftini su i za generalnu publiku. Ručak od glavnog jela, salate, kruha, deserta i soka za dvoje stoji otprilike 14 eura, što je cijena koju naravno više nigdje ne možete dobiti, čak ni u riječkim marendarnicama. Servis, samoposluga, je naravno ultra brza, kao na traci. S pladnjem na liniji birate što želite pojesti i na kraju linije plaćate na blagajni. Brže ne može. Današnja ponuda je bila gotovo izvrsna, bolja nego što se sjećamo. Ili nas je jednostavno obuzela nostalgija za studentskim danima.

S rotirajućeg dnevnog menija izabrali smo pečenu piletinu i krpice sa zeljem, zelenu salatu, zatim kobasice s blitvom, kupus salatu, obavezni sok od naranče i multivitamin poznat svakom riječkom studentu, te dva čokoladna muffina. Hrana je dakako jednostavna kakva i treba biti za toliki broj ljudi, ali vrlo profesionalno pripremljena. Recimo, blitva koju smo probali ima više okusa i karaktera nego većina blitvi iz kvazi restorana. Krpice sa zeljem pune su okusa i za divno čudo nisu bile prekuhane. Kožica na piletini se naravno sva sasušila i postala je ljigava, ali to je uistinu jedina naša zamjerka  koju studentska menza iz logističkih razloga teško može riješiti.

Ostatak mesa pečene piletine bio je sasvim korektan i sočan. Kobasice su također solidne. Najviše nas je iznenadio čokoladni muffin koji na prvi pogled izgleda kao kupovni, ali ipak nije previše sladak i ima finu teksturu. Studentska menza na trsatskom kampusu je danas bila ugodno popunjena i veselo, prigodno uređena srcima. Kasnije smo uočili još dva dodatna lokala, gdje se mogu naručiti pizze, hamburgeri, pljeskavice, ćevapi i obavezno pohano meso i pomfrit. S obzirom na oko petstotinjak sjedećih mjesta i količinu dnevnih obroka koje mora izbaciti, oko pet tisuća, restoran Kampus održava prilično visoku kvalitetu obroka. Također, ispunjava sve bitne kriterije za studente, od brzine i dostupnosti, do jeftinih i relativno kvalitetnih obroka. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.