Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MEĐUNARODNA EKSPANZIJA Aura je danas proširila svoje carstvo na Sloveniju. Otvoren je dućan u Kopru, iduća meta je Toskana

Buzetska destilerija Aura danas je otvorila svoju prvu inozemnu trgovinu, Aura distillery shop u Župančičevoj ulici u Kopru. Uz trgovine u starim jezgrama istarskih gradova, Rijeci, Vrbniku na Krku, Cresu i u Splitu Aura se u širenju izvan Hrvatske ne planira zaustaviti na Kopru. Planira otvorenje još nekoliko trgovina u Sloveniji, žele ući i na talijansko i francusko tržište.

Vlasnik i direktor Aure Mišel Sirotić kaže kako mu je dugo bila želja otvoriti specijalizirani Distillery shop u Sloveniji jer su Slovenci Aurini dugogodišnji gosti u destileriji i kupci u trgovinama. “Svih tih godina često su nas pitali zašto ne otvorimo trgovine u Sloveniji,” kaže Sirotić. “Jako smo zadovoljni što u kratko vrijeme otvaramo čak tri shopa u Sloveniji. Idući tjedan otvaramo u glavnoj ulici u Portorožu a nakon toga u centru Ljubljane. Iskreno se nadamo da ćemo u Sloveniji biti dobro prihvaćeni kao i na lokalnom tržištu i da će naši dragi gosti Slovenci biti zadovoljni što smo tu.’’ 

Osnivač i vlasnik Aure Mišel Sirotić

Aura je jedinstven fenomen na hrvatskoj ne samo destilerskoj već i poduzetničkoj sceni. U Hrvatskoj nema puno primjera tvrtki koje su u tako kratkom vremenu toliko organski rasle.  Mišel Sirotić počeo je s posuđenim kotlom za destilaciju i malom obiteljskom trgovinom suvenira, s Teraninom je kreirao novu kategoriju pića u Hrvatskoj (Aurin teranino radi se od terana uglendih istarskih vinara Coronice, Tomaza i Veralde) otvorio lanac brendiranih specijaliziranih trgovina. Aura je danas najveći istarski destiler koji upravlja  portfeljom od 27 vlastitih etiketa alkoholnih pića, sedam vrsta džemova, dvije vrste octa i devet vrsta čokolada. Aura je otvorila i mali povijesni muzej Istre u Humu i planira značajno proširenje destilerije. Sve to u nešto više od 13 godina radom obitelji Sirotić, bez početnog kapitala.

teranino-boca

U Aura Distillery shopovima Koper, Portorož i Ljubljana prodavat će se svi Aurini proizvodi od rakija do čuvenog Teranina, ginova, Limoncella, džemova i čokolada. S obzirom na lokacije, Aura će logično prodavati i tartufe, maslinova ulja i druge delikatese iz hrvatske i slovenske Istre. 

Mišel Sirotić uobičajeno ambiciozno kaže da su mu idući ciljevi Italija i Francuska, s prvim idućim trgovinama u Toskani.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.