Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Taqueria Cato, uz Sopal i Bekal je najzabavnije mjesto za večernji gastro izlazak u Zagrebu za razuman novac 

Za početak, bez euforije. Cato u Vlaškoj još nema puno veze s pravim meksičkim tacosima. Cato nedovoljno koristi stilističke opcije čilija. Ovdje ne govorimo samo o ljutini nego o složenosti i intenzitetima okusa raznih vrsta čilija, koji i su sada bar donekle dostupni  u Hrvatskoj.

Nadalje, Catovi spicy kokteli gotovo su komično blagi u usporedbi sa spicy koktelima u stranim barovima i restoranima. U meksičkom baru u restoranu u centru Madrida lanjskog smo proljeća svaku noć između jedan i tri s užitkom plakali od količine habanera na Mezcaliti.

Treće, premda svjež, guacamole u Catu preusitnjen je da bi se uopće mogao uspoređivati s bilo kojim guacamoleom koji smo kušali u Tulumu, Mexico Cityju ili Cancunu. Ili u Mammi Mexicani na Manhattanu ili u davno preminulom Down Mexico Way u Londonu. Pravi se guacamole mora osjetiti pod zubima. Osim toga, u današnjoj verziji Catova guacamolea nismo mogli ni naslutiti cilantro, što je strateška okusna pogreška. Pa ipak, usprkos svim ovim ne baš nježnim kritikama, Cato u Vlaškoj blizu je odličnom meksičkom restoranu.

Tacos, valjda prvi put od Šakotine taquerije u Jurišićevoj imaju teksturu i okus pravih tacosa: podatni su, karakterni  i distinktivni. Nadjevi su vrlo dobri: trgana svinjetina s narančom i cimetom bila je bogata i teksturalno zanosna, dok su kozice s chorizom odlično odigrale kartu neodoljivog kontrasta rakova i fermentirane svinjetine. Totopos od plavog kukuruza uvjerljivo su najefektnija verzija nachosa u Hrvatskoj.

Cijene hrane iznimno su prijateljske. Dobro odmjerene porcije s tri tacosa koštaju osam ili devet eura. Prirodna vinska lista neobično je korektna za lokal u kojem se uglavnom piju kokteli, za pivo je zadužena Varionica, dok su sami kokteli usprkos pogrešnim  opisima ljutine prilično atraktivni. Atmosfera je fenomenalna.

Ako vam je doma dosadno, ako ne želite izaći na rutinsku pizzu  i ako nemate koncentracije ili novca  za visoku bistronomiju ili fine dining, sjednite u Cato, bacite se na mezcale i uživajte u životu. Cato je usprkos amaterskom servisu uz Bekal i Sopal uvjerljivo najzabavniji i najenergičniji lokal s hranom u cijelom Zagrebu

CATO

Vlaška 78, Zagreb

HRANA -4/5  PIĆA -4/5  AMBIJET 5/5  SERVIS 3/5

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.