Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Osam restorana u Rijeci i na Kvarneru idealnih za romantičnu večeru na Valentinovo

Valentinovo je definitivno jedan od najprometnijih dana u restoranima. Za Valentinovo dolaze i gosti koji nisu česti posjetitelji restorana, a kako bi ih privukli, ugostitelji često kreiraju i posebne jelovnike po promotivnim cijenama. No osim hrane, za Valentinovo je bitan i poseban ambijent. Evo naše liste kvarnerskih restorana idealnih za večeru na Valentinovo, koji objedinjuju dobru hranu i romantični ambijent.

1. Nebo, Hilton Costabella, Rijeka 

Iako se nalazi u hladno uređenom hotelu, Nebo ima apsolutno najbolji ambijent na cijelom Kvarneru. Peti kat Hiltona Costabella dovoljno je uzdignut nad ostatkom hotela da se s njega vide samo nebo i more pa možete zaboraviti sve probleme svijeta. Hrana i vinska karta su bile fantastične dok je glavni chef bio Deni Srdoč, a stanoviti kontiuitet kvalitete može se očekivati i dok je Srdoč na novoj, konzultantskoj poziciji. Od 1. veljače u Nebu kuha mlada chefica Gabriela Filca. 

2. Plavi Podrum, Volosko 

Osim romantičnog ambijenta Voloska, Plavi Podrum već nekoliko destljeća neprekidno radi s najboljom svježom ribom i sezonskim sastojcima, a chef Mato Bebek dodatno ih je valorizao autorskom crtom. Vinska lista i kolekcija maslinovih ulja su impresivne.

3. Jist, Viškovo

Želite li si za Valentinovo priuštiti ozbiljno luksuznu večeru s nekima od najboljih komada govedine na svijetu, kamenicama i kavijarom, na cijelom Kvarneru nema boljeg mjesta od Jista. Jist zadnjih godina ulazi na bucket liste domaćih restoranskih gostiju, kao mjesto koje se mora posjetiti barem jednom.  

4. Hidden Wine Bistro, Rijeka

Iako ambijent Hiddena nije romantičan u valentinovskom smislu,  hrana je i više nego dovoljno atraktivna da bismo vam preporučili malo opušteniju proslavu Valentinova u jednom od najboljih hrvatskih bistroa. Vinska lista je vrlo dobra, s puno domaćih klasika, ozbiljnih stranih vina i nekoliko izvrsnih šampanjaca.  

5. Grad Kavana, Rijeka

kavana-grad-detalj

Grad je primjereni gradski bistro koji je dolaskom chefa Maria Štokića podigao razinu kuhanja. Unutrašnjost Grada može biti dinamična i romantična, a gotovo je sigurno kako će za Valentinovo napraviti i specijalne jelovnike. Grad ima i vrlo dobre kolače slastičarnice Kakakao, a vinska lista vrlo dobra. 

6. San Servolo, Rijeka 

Valentinovo teško može proći bez pizze. San Servolo, koji trenutno preuređuje prostor, priprema neke od najboljih pizza u cijeloj Rijeci, a ambijent je uvijek energičan za izlaske.

7. FinoVino, Rijeka

finovino-2

Planirate li Valentinovo provesti s vinom, u Rijeci ne postoji bolji vinski bar od FinoVina. Lista vinan a čaše je velika i zanimljiva, izbor butelja također. Uz vina se mogu naručiti i zalogajčići pa je doživljaj naravno bolji, a atmosfera opuštena, gotovo kućna. 

8. Wine&Co, Rijeka

Iako zasad nemamo previše detalja, nedavno su nam u najboljoj riječkoj vinoteci najavili poseban događaj za Valentinovo. Kako je riječ o pomno posloženom projektu i lijepo dizajniranom prostoru, vjerujemo kako će ponuda za Valentinovo biti izvanredna. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.