Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SPLITSKI CHEVAP Pet ćevapa chefa Duje Pisca posluženih na plastičnom pladnju košta 8,8 eura

Malošto pokreće rasprave u Hrvatskoj kao što ćevapi. Ćevapi su u svakom kutku Hrvatske popularni kao da su nacionalno jelo, što su na neki način i postali. 

Donedavno smo pisali da je Rijeka prijestolnica hrvatskih ćevapa po broju lokala koji ih nude, ali i Split se opako bori za tu ne baš laskavu titulu. U Splitu je nedavno senzaciju u medijima napravio jedan fast food u trgovačkom centru. Ali ne bilo koji.

Riječ je o Chevapu by Duje Pisac u Jokeru, koji se već počeo širiti i na druge lokacije. Duje Pisac je istinski poznavatelj mesa, o tome nema spora. A o njegovim se ćevapima govori da su najbolji u Splitu i na ovom području, rivali sarajevskim ćevapima, neki kažu i najbolji u regiji.

Ima li istine u tome? Jednostavan odgovor bi bio ne. Nije riječ o najboljim hrvatskim ćevapima koje smo probali, a ni najboljima u regiji.  U Jokera smo došli samo da bi probali Chevap na originalnoj lokaciji. Vidjeli smo da se od prije par dana prebacio s prizemlja na četvrti kat u Jokerov food court.

Dočekao nas je sasvim pristojno uređeni fast food lokal, koji očigledno ulaže u stil i toliko dosljedno primjenjuje stil fast food žanra da smo naše ćevape naručivali na ekranu kioska kao da smo u McDonald’su.

Spletom okolnosti naručili smo porciju od pet ćevapa u somunu, s ajvarom i kajmakom. Nakon desetak minuta čekanja stigli su ćevapi na plastičnom pladnju. Pola porcije ćevapa, ajvar i kajmak stoji 8,8 eura. Korektna cijena za restoran, ali za plastični pladanj u shopping centru mrvicu preskupo.

Sami ćevapi su, kako smo već rekli, solidni i korektni, ali ipak ne opravdavaju famu. Oni su sočni, bez pretjerane masnoće, ali blago gumasti i bez dubljeg okusa koji vas kod najboljih ćevapa tjera da odmah naručite drugu porciju ili požalite što ste, kao mi, preko ekrana nehotice naručili pola porcije. 

Chevapovi ćevapi ni po čemu se ne izdvajaju iz konkurencije korektnih roštiljarni, a pogotovo se ne mogu uspoređivati s boljim sarajevskim ćevapima. Kao ni somun, koji je bio žilav. Kajmak i ajvar su, međutim, odlični, posluženi na sobnoj temperaturi, posebno ajvar koji ima pravi okus domaćeg ajvara.

Sve u svemu, čini se da Chevap by Duje Pisac ima dobar marketing, atraktivne lokacije s pristojno uređenim lokalima i dobru priču oko svojeg mesa. Ali ćevapi bi zaista trebali biti bolji za reputaciju chefa i lokala. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})