Hrvatski sommelier klub, najstarija domaća institucija za promicanje znanja o vinu, u veljači, ožujku i travnju organizira niz tečajeva prve i druge razine.
Tečajevi će se održavati hibridno: teroetski dio on line, a praktični dio koji uključuje degustacije s organolpetičkom analizom i vještine posluživanja, odvijat će se uživo, on site i u hotelima.
Sommelierski tečajevi prve razine u veljači održavaju se u Zagebu u hotelu International i u Novigradu u hotelu Maestral, i to u sljedećim terminima.
On line od 5. – 7. veljače
On site: od 9. – 11. veljače
U ožujku se sommelierski tečajevi prve razine održavaju u Zadru u Falkensteiner Iaderi i u Splitu u Ambasadoru, u sljedećim terminima:
Zadar
On line 4. – 6. ožujka
On site 8. – 10. ožujka
Split
On line:4-6.ožujka
On site:15-17.ožujka
Sommelierski tečaj druge razine održat će se u travnju u zagrebačkim hotelima Internatonal i Sheraton. Evo rasporeda predavanja
Zagreb
Prvi tjedan
On line 8. – 10. travnja
On site 12. – 14.travnja (International)
Drugi tjedan
On line 15. – 17. travnja
On site 19. -21. travnja (Sheraton)
Hrvatski sommelier klub moli sve zainteresirane da prijave pošalju na info@sommelier.hr ili da nazovu 052 222385
Moramo dodati kako bi bilo jako dobro da se na sommelierske tečajeve počnu masovnije prijavljivati i chefovi. Zapanjujuće je koliko većina hrvatskih chefova zapravo ne poznaje vino i to na svim razinama, od povijesti vinarstva, preko poznavanja važnih svjetskih i hrvatskih vinograda i vinarija do razumijevanja tehnologije proizvodnje vina i osnova wine pairinga. Budući da je vino esencijalni dio gastronomije, krajnje je vrijeme da i kuhari počnu učiti o vinu.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.