Puri su hrskave okrugle školjkice od krušnog brašna, koje se masovno prže po cijelom indijskom potkontinentu ali donedavno nisu stigle u Hrvatsku. Pune se raznim bogatim i zasitnim nadjevima, i jedno su od najpopularnijih street food jela u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, kao i u nekim susjednim državama.
Ove smo nedjelje u velikom restoranu zagrebačkog Hilton Garden Inna u Radničkoj, perfektnom. za duge i glasne večernje partyje, ručali veoma dobar pani puri, možda najukusnije Garden Innovo jelo otkad otvorio. Garden Innov pani puri sastoji se od šest purija laganih poput zraka i hrskavih poput najboljeg čipsa, s četiri tanjurića različitih nadjeva: jedva kuhanim kozicama s majonezom s čilijem, izvrsnom tunom sa sezamom u perfektno glatkom soubise umaku s porilukom, klasičnim pilećem curryjem s dosta kumina i povrćem u teriyakiju. Gosti sami pune purije.
Nepalski chef Tikka Ram Sharma preporučuje da se svaki puri napuni sa sve četiri smjese. Tikkin pani puri toliko je ukusan i aromatičan da smo počistili sve što je bilo na tanjuru. Prije purija dobili smo preveliku zdjelu još aromatičnijeg tom yuma prepunog lemongrassa, đumbira, korijandera i kozica. Uz oba ova mirisna jela fino se složila Polettijeva Malvazija iz 2022. koja se toči na čaše.
Hilton Garden Innov restoran nije samo azijski; ondje se pripremaju i konvencionalna hotelska jela, od velikih salata do burgera i bifteka. Ali azijski je dio menija, kad je riječ o kuhanoj hrani, neusporedivo zanimljiviji.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.