Chef Dino Galvagno u četvrtak će kuhati u RougeMarinu u zagrebačkoj Folenegovićevoj ulici. Galvagno, koji se povukao iz komercijalnih restorana, priredit će večeru od četiri slijeda. Večera se reklamira naslovom Nije gourmet večera, s pojašnjenjem da su njena tema proizvodi ličke Plješevice: mangalica iz slobodnog uzgoja, lički krumpir i proizvodi od domaćeg mlijeka iz lapačke doline.
Večera počinje s domaćim čvarcima od mangalice i tlačenicom od glavne s ukiseljenim i fermentiranim povrćem i toplim ličkim pecivima. Slijede krumpir s basom, valjuški i juha od krumpira. Mesna jela su pečenica/kare s aromama ličkih polja i odresci odabranih dijelova svinje s grah tikvom i kukuruzom. Deserti će biti prhki kolač od sala s pečenim dunjama i biskvit s medom i peludi.
Cijena večere nije objavljena, rezervirati možete na info@rougemarin.hr
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.