Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KULT NA SKIJANJU U gostioni Lačni Kekec na stazi u Kranjskoj gori, servirali su nam najveću porciju odojka koju smo ikad vidjeli

Kranjska Gora ovih je dana prepuna. Skijaška sezona u punom je zamahu, a za koji dan počinje i skijaški kup na kojem nastupa velika Mikaela Shiffrin. U tako idiličnom i veselom okruženju zaista spektakularne prirode, zaputili smo se u Lačni Kekec, jedan od najpopularnijih restorana u Kranjskoj Gori, barem ako je suditi po gužvi koja se stvara pred restoranom.

Lačni Kekec je na prvu tipičan skijaški restoran u podnožju staze, u koji se dolazite okrijepiti nakon cijelog dana skijanja. U takvim se restoranima obično nudi jednostavna hrana poput tjestenina, bečkih odrezaka i krumpira, barem na talijanskim i austrijskim skijalištima. Kekec, međutim, ima nešto  ozbiljnijuponudu. Jelovnik je ogroman, s ponosnim oznakama koje objavljuju da je u restoranu sve domaće i velika većina sastojaka dolazi upravo iz Slovenije. Od pršuta do ćevapa i pljeskavica, pa i jela ispod peke, sve nosi oznaku domaće.

Kekec još nudi gulaše, juhe, žlikrofe, bifteke i popularne plate sa svim i svačim za velika društva. Još jedan razlog Kekecove popularnosti sigurno je u tome što su porcije doslovno ogromne i ne koštaju previše. Nas je odlično okrijepila goveđa juha koja je vrlo dobra, čak i pristojno začinjena. Zatim su nas privukli odojak i naravno kobasice. Porcije odojka su neumjesno velike,  čini nam se kako bi sasvim solidno mogao nahraniti tri osobe zajedno s krumpirom ispod peke s kojim dolazi.

To čudo od mesa, ponavljamo dovoljno za troje, stoji 19 eura zajedno s prilogom. Što je uistinu jeftino, posebno za izrazito turističko mjesto. Meso nažalost nije bilo dobro. Nije bilo sočno ni dovoljno ukusno, kao ni krumpir. Više od polovice porcije krumpira je bilo nejestivo tvrdo i prilično bezokusno. Kranjske kobasice koje dolaze s lepinjom, ajvarom i kupusom već su nešto bolje. Vrlo su dobre ljutine, pravilno pripremljene i dovoljno masne. Ostatak priloga je tek prosječan, voljeli bismo da je uz kobasice bio poslužen kiseli kupus koji bi ih puno bolje pratio.

Za desert smo uzeli štrudlu s jabukom i umakom od vanilije koja se odimala kao industrijski proizvod, a umak od vanilije više je podsjećao na neki kupovni puding od vanilije. Lačni Kekec ima sasvim solidnu listu pića s craft pivima, čak i nekim prirodnim slovenskim vinima. Najbolji dio restorana je atmosfera, doslovno obiteljska, zabavna i planinska, s dovoljno elemenata umjerenih post-skijaških partyja da bi svakom gostu bilo ugodno.

Konobari su također veoma ugodni i srdačni i maestralno se nose s velikom gužvom.  Ogromni, preobilni ručak od dvije juhe, dva glavna jela, jednog deserta i dvije solidne craft pive platili smo vrlo korektnih 66 eura. 

GOSTIONA LAČNI KEKEC

Smerinje 11, Kranjska Gora, Slovenija

HRANA -3  PIĆA +3  SERVIS 4  AMBIJENT 4

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.