Vjenceslav Madić Kishoni jedan je od najrenomiranijih hrvatskih barmena. Madić je direktor F&B-a i glavni barmen Esplanade, najboljeg zagrebačkog hotela. Gospodina Madića zamolili smo da osmisli dva originalna koktela s pićima destilerije Magdić.
Destilerija Magdić smještena je na prelijepoj lokaciji u šumi blizu Rastoka. Zagrepčanin Igor Magdić koristi mnogo lokalnih i posve prirodnih sastojaka, vidjeli smo kad su u destileriju stigle vreće mirisnih zelenih oraha, dok u Magdićevu voćnjaku rastu kruške koje završavaju u Viljamovki. Pošto smo probali nekoliko novih destilata Igora Magdića , zamolili smo Esplanadina direktora hrane i pića da nam napravi dva originalna koktela s Magdićevim Pelinkovcem i Ginom.
Koktel s dosta gorkim Pelinkovcem, likerom od kestena i sokom od mandarine, zaista je poseban i veoma slastan, dok je gimlet s Magdićevim ginom zanimljiva interpretacija popularnog barskog klasika. Evo recepata za Madićeve koktele s Magdićevim pićima.
Sastojci
U veći dio dvodjelnog shakera stavite lopaticu leda, manji dio shakera stavite na led. Zatim u manji dio shakera stavite sve sastojke osim ginger alea. Dobro protresite, dodajte ginger ale, pa procijedite kroz barsko cijedilo u tumbler čašu, s velikom kockom leda. Servirajte na maloj plati s kestenima ili pikantnim indijskim orasima.
Sastojci
U veći dio dvodijelnog shakera stavite lopaticu leda, a manji dio shakera stavimo na led. U manji dio shakera ulijte sastojke za Gimlet. Dobro protresite pa procijedite kroz barsko cijedilo. Servirajte u coupe čaš . Ukrasite dehidriranom limetom.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.