Baranjski kulen težak je malo više od kilograma, kvrgav, širok, korpulentan i jako, jako ukusan. I može biti nezgrapan za uporabu u manjim obiteljima, kojima treba dosta vremena, vjerojatno par tjedana, da bi pojele cijele kulen. Stoga je Belje uoči Božića počelo pakirati kulen u manjem, obiteljski podesnijem formatu.
Baranjski se kulen sada prodaje i u polovicama. Što znači da ga se može brže pojesti i da ga možete početi rezati od sredine, dakle od najslasnijeg dijela. Baranjski kulen jedinstveni je proizvod u hrvatskoj prehrambenoj industriji, zato što spaja velike , industrijske količine s ručnom, zanatskom izradom. Baranjski se kulen doista proizvodi potpuno ručno, od svega nekoliko sastojaka, u što se može uvjeriti svaki posjetitelj pogona Baranjka u Belom Manastiru.
Radnici ručno pripremaju i začinjavaju smjesu za kulen, pune kulene i nose ih u pušnicu gdje se dime na dimu bukovine. Baranjski kulen zasluženo je iznimno popularan, a novi, obiteljski format Belju otvara dodatnu tržišnu nišu.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.