Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ZMAJSKA PIVOVARA BIRAJU CHEFA GODINE 2023. Sedmi je Deni Srdoč iz Neba i Hidden Wine Bistroa

Deni Srdoč, jedini hrvatski chef koji je osvojio Michelinove zvjezdice za dva restorana (Dragu di Lovrana i Nebo), ove se godine dokazao i kao veoma uspješan restorater. Deni Srdoč je, naime, u centru Rijeke otvorio Hidden, nesumnjivo najbolji, najživlji, najvibrantniji i najzabavniji bistro u Hrvatskoj koji, usput govoreći, ima i odličnu vinsku kartu. Hidden se, uostalom, punim imenom , zove Hiddden Wine Bistro.

Zmajska pivovara, prva hrvatska profesionalna craft pivovara koja proizvodi i niz kompleksnih  gastronomskih piva, dugogodišnji je pokrovitelj izbora Chefa godine Kulta Plave Kamenice. Chefa godine i Restoran godine biraju isključivo restoranski profesionalci; chefovi, investitori i gastro novinari. U ovogodišnji

Hidden je toliko dobar i uzbudljiv da se zamalo može uspoređivati s briljantnim. novim bistroom Jaz koji je u Ljubljani nedavno otvorila Ana Roš. Osim Hiddena, gospodin Srdoč drugu godinu zaredom rastura na adventskim kućicama Esplanadine terase.

srdoc

A Nebo je formalni, uglađeni Michelinov fine dining restoran s odličnim servisom, izvrsnom vinskim listama i vrlo preciznim  kuhanjem, koje sastojcima i formatima pokušava obuhvatiti cijelu Hrvatsku, od Istre, preko Zagorja i Slavonije do Dalmacije. Nebo na najvišem katu Hiltona Costabella, s više nego lijepim pogledima na Opatiju i Rijeku, prvi je pravi fine dining restoran ikad otvoren u Rijeci.

Deni Srdoč samoprijegoran je, talentiran, izrazito racionalan i još više znatiželjan čovjek, što znači da je pred ovim relativno mladim chefom veliki prostor za dodatni napredak. U zadnjih se par mjeseci priča da bi Hrvatska iduće godine mogla dobiti prvi restoran s dvije Michelinove zvjezdice.

Nebo je, uz Agli Amici i Cap Aureo, očigledni kandidat. U ovogodišnjem izboru za Chefa i Restoran godine sudjelovalo je više od 55 profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije, što je najviše dosad. Radi se o chefovima, investitorima i gastro novinarima.

Fotografije/Matija Djanješić

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.