Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ZMAJSKA PIVOVARA BIRAJU CHEFA GODINE 2023. Osma je Marina Gaši sa 64 boda

Marina Gaši nikad nije bolje kuhala. Znamo da to pišemo već četvrtu godinu zaredom, ali gospođa Gaši iz godine u godinu sve je kreativnija i uvjerljivija. Govoreći u posve kratkim crtama. Marina Gaši prije sedam je godina kuhala kao nadarena entuzijastica, prije pet godina postala je definitivino profesionalka, prije četiri godine bavila se kreativnom bistronomijom, a sada se približila autorskoj visokoj kuhinji.

Zmajska pivovara, prva hrvatska profesionalna craft pivovara koja proizvodi i niz kompleksnih  gastronomskih piva, dugogodišnji je pokrovitelj izbora Chefa godine Kulta Plave Kamenice. Chefa godine i Restoran godine biraju isključivo restoranski profesionalci; chefovi, investitori i gastro novinari. U ovogodišnjim je izborima sudjelovalo više od 55 glasača.

Svaka večera kod Marine Gaši gastronomski je senzacionalno uzbudljiva. Ne samo zato što je svaka večera kod Marine Gaši svjojevrsni omakase, budući da gost nikad ne zna što će zapravo jesti, nego stoga što je chefica Gaši ušla u onu višu fazu kulinarstva koja povezuje aposlutnu originalnost s visokom preciznošću i vrlo slasnim okusima.

marina-gasi

Restoran Marina u Novigradu uvjerljivo je najbolji riblji restoran u Hrvatskoj, s vinskom kartom koja je smiješno jeftina u usporedbi s drugim najambicioznijim istarskim restoranima. Servis je također veoma dobar, iako je riječ o radikalnom poslovnom modelu u kojem u cijelom restoranu, radi tek troje ili četvero ljudi. No, najvažnije je da Marina Gaši, koja nema Michelinovu zvjezdicu, može dramatično napredovati, jer njen bogmodani smisao za okuse, teksture i autentiičnost stvara prostor za bitno višu razinu kuhanja.

marina-palamida

Marina Gaši trebala bi idućih nekoliko mjeseci provesti u nekom nemilosrdno discipliniranom mediteranskom restoranu s tri zvjezdice. Pa bi naredne zime trebala raditi u nekom japanskom restoranu s tri Michelinove zvjezdice.  Pa bi onda, negdje 2026. ili 2027 mogla legitimno kandidirati za dvije Michelinove zvjezdice.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.