Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ADVENT 2023 Dim sum Vida Nikolića na Fooling Aroundu jako je autentičan i restoranski dobar

Danas dok je još bilo sunca, na Esplanadinoj smo terasi probali istočnjake okruglice Vida Nikolića, chefa koji je Hrvatsku naučio azijskom fusionu. Vid Nikolić na Fooling Aroundu priprema samo tri slana jela, ali barem su dva odlična: shumai i char siu bun. Shumai je klasični dim sum kantonske kuhinje: radi se o tankom tijestu punjenom svinjetinom i kozicama u umjereno aromatičnom, sasvim blago pikantnom umaku s režnjevima mladoga luka.

Nikolićev adventski shumai jelo je ozbiljne restoranske kvalitete: četiri komada koštaju devet eura, što ipak nije posve jeftino. Char siu bun je još jedan klasik kantonske kuhinje. Riječ je o velikim okruglicama s debljim parenim tijestom, punjenima sočnom slatkom pečenom svinjetinom punom začina.

Vid Nikolić

Nikolićev Char siu bun svojom raskošnom, gotovo napadnom slatkoćom mesa vodi vas ravno u priobalne dijelove Kine. Neobično je i pohvalno da se na masovnom okupljanju poput Adventa priprema toliko autentična hrana.

Char siu bun košta osam eura, kao i gyoza s piletinom, koje nismo stigli probati. Vid Nikolić na Esplanadinoj terasi priprema i nekoliko deserata, uključujući u Zagrebu veoma popularni sladoled od matche, kao i orijentalne koktele: kušali smo solidni fizz s klinčićima i pjenom od ananasa. Vrijedi istaknuti da Nikolićeva kućica nudi i dva prilično dobra šampanjca u dva ranga cijena, skupljii Jacquesson i jeftniiji Lanson Black.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.